Édes pesto eperhez

Vágólapra másolva!
Lassan elérhető árban kapni sokak kedvencét, az egyik legfinomabb gyümölcsöt, az epret. Vele készíti ezen a héten is a finom fogásokat Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

Egy nagy csokornyi citromfű levelet mossunk meg alaposan, majd csepegtessük le jól. Tegyük a leveleket egy gyorsvágó gépbe, adjunk hozzá 50 g pisztáciát (nem sósat, hanem zöldet), 40 g marcipán masszát, 1 evőkanál Triple-secet, 4 evőkanál citromlevet, 10 evőkanál narancslevet. Az egészet a turmixban pürésítsük. Tegyük üvegekbe, de mélyhűtőben is sokáig eltartható.

Megmosott és félbevágott epreket tegyünk egy üvegtálkába, szórjuk meg cukorral, majd egy evőkanálnyi édes pestóval csorgassuk meg.
Ez a szósz kiváló kiegészítője az epres desszerteknek, a desszerteket ezzel az édes pestóval csorgassuk meg.