Hideg eperkrémleves

Vágólapra másolva!
Kedvencünk, az eper már ott piroslik hívogatóan a piaci standokon. A májusi gyümölcsnél nincs finomabb csemege, vele készíti heti finomságainkat Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

Forraljunk fel 4 dl tejet, adjunk hozzá kis darabokban 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt keverékét. Forraljuk jól össze, és hűtsük le jól.
Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal.
A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél pohárnyi tejszínnel turmixoljuk össze. Finomlyukú szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Jól lehűtve tálaljuk, a maradék eperrel, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítsük.