Joghurtos spenót- és lencsesaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten spenótos ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy marék lencsét áztassunk be előző nap hideg vízbe. Másnap főzzük puhára, sóval és egy kevéske őrölt borssal. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a lencsét! Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, tegyük bele a leszűrt lencsét, majd összevágott mentát, friss bazsalikomot, petrezselyemzöldet, újhagymát és egy fél citrom levét. Sóval, őrölt borssal ízesítsük. Megmosott és megtisztított friss spenótleveleket forgassunk össze a lencsével, majd tálaláskor két-három evőkanál natúr joghurttal tegyük krémesebbé.
Kitűnő köret grillezett és párolt halak, bárányhús mellé.