Spenótkrémleves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten spenótos ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy fazékban forrósítsunk fel egy evőkanál vajat, majd dinszteljünk meg benne egy fej apróra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. Adjunk hozzá egy megtisztított és feldarabolt burgonyát, majd öntsük fel fél liternyi tejjel és fél liternyi zöldség alaplével (vagy vízzel és zöldségkockával).
Tegyünk bele fél kiló megtisztított és alaposan megmosott spenótlevelet, fűszerezzük egy fél citrom reszelt héjával, ízlés szerint őrölt szerecsendióval, sóval és kevéske őrölt borssal. Főzzük legalább 15 percig, majd ha elkészült, másfél deci tejszínnel tegyük krémesebbé. Merülőmixerrel pürésítsük és forrón csészékbe tálaljuk.