Füstölt sajtos-spenótos csirkemellek

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten spenótos ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Két kicsontozott csirkemellet hosszában vágjunk fel, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk szét teljesen. Nyissuk szét a húst, mint egy könyvet, majd klopfolóval ütögessük meg egy kicsit. Fűszerezzük őrölt borssal, sülcsirke fűszerkeverékkel.

A megtisztított és alaposan megmosott spenótot forrásban lévő sós vízbe dobjuk addig, hogy épp összeessen (ha fagyasztott spenótlevelet használunk, akkor nem kell forrázni). Szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, hűtsük le a leveleket, majd nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle.

Egy kis lábasba forrósítsunk fel vajat, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, és egy percig pirítsuk. Tegyük bele a leforrázott leveleket, majd fűszerezzük őrölt szerecsendióval, őrölt borssal és sóval. Egy-két percig pároljuk. Ha kissé kihűlt, tegyünk a csirkemellekre legalább két evőkanálnyit, majd egy vastagabb füstöltsajt-szeletet is. Csukjuk be a mellszeleteket, és szeletelt baconnal tekerjük be.
Tegyük sütőlapra, majd felforrósított sütőben (180 fokon) süssük 15-17 percig. Ha elkészült, vágjuk kétfelé, és rozmaringos sültburgonyával, párolt zöldbabbal tálaljuk.