Spenótos-fetás pite

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten sós piték receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A tészta hozzávalói: 1 és 3/4 pohár liszt, 1csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 80 ml olívaolaj, 80 ml tej, 1 tojás
A töltelék hozzávalói: 2 evőkanál olívaolaj, 2 db vöröshagyma, 1 csomag fagyasztott spenótlevél, 1 kis doboz feta sajt, 1 db mozzarella sajt, 2 db tojás, egy csokor petrezselyem, só, bors

Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet. Gyúrjunk belőle tésztát, majd egy órára tegyük a hűtőbe pihenni.
Addig készítsük el a tölteléket. Egy lábas forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra felszeletelt vöröshagymát. Pár percig pároljuk, majd tegyük bele a spenótleveleket, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Nem kell párolni, elég ha jól összemelegítjük. Vegyük le a tűzről, majd ha kicsit kihűlt, keverjük bele az egész tojásokat, a reszelt mozzarella sajtot, a felkockázott fetát és a petrezselyemzöldet is.

A tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, majd nyújtsuk ki körülbelül 40 centi átmérőjű karikára. A nyújtófára tekerjük fel, majd kivajazott és lisztezett sütőlapra helyezzük. Közepére tegyük a tölteléket, és a széleit hajtsuk vissza a töltelékre, mintha becsomagolnánk vele, úgy, hogy a közepe üres maradjon. Forró sütőben 160 fokon süssük 45 percig.