Zöldcitromos pite

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten édes piték receptjeit mutatja be. Ez a pite azért a kedvence, mert a tésztája vékony, viszont a tölteléke igen gazdag.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 130 g háztartási keksz finomra őrölve, 60 g cukor, 70 g vaj, 400 g sűrített tej (édes, tubusos), 120 ml zöldcitromlé, 2 kávéskanál zöldcitromhéj, 2 tojás, 3 dl tejszín

Egy tálban összekeverjük az őrölt kekszet a cukorral és a vajjal, majd kibélelünk vele egy 20-23 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.
Egy másik tálba beleöntjük a sűrített tejet, a zöldcitrom levét, reszelt héját és a tojások sárgáját. Villával jól összekeverjük. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd óvatosan összedolgozzuk a zöldcitromos keverékkel. Beleöntjük a kibélelt formába, és előmelegített sütőben 140 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal, zöldcitromszeletekkel díszíthetjük.