Fehér csokoládés túrótorta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten édes piték receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 320 g csokoládés keksz, 200 g vaj, 450 g fehér csokoládé összetörve, 900g áttört tehéntúró, 60 g cukor, 4 tojás

A csokis kekszet diódarálón ledaráljuk, majd egy tálkába tesszük és összekeverjük 90 g vajjal. Egy kerek, 24 cm-es vajjal kikent tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk, vigyázzunk, hogy a széleit csak 1 cm magasan béleljük ki.
Egy kis lábasba beletörjük a fehér csokit, majd vízgőz fölé tesszük és megolvasztjuk. Egy másik tálba tesszük a túrót, a maradék vajat, cukrot, olvasztott csokit és tojásokat. Elektromos habverővel simára keverjük. A túrós keveréket a kekszmorzsára öntjük, majd előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük.
Ha kihűlt, fehércsokoládé-forgáccsal és kakaóporral díszítjük.