Céklás-csokis sütemény

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók (1 pohár az 250 ml-nek felel meg): 1 és háromnegyed pohár liszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1,5 pohár cukor, 3 db tojás, 0,5 pohár olaj, 1,5 pohár reszelt cékla, 1 tábla keserű csoki, 1 csomag vaníliás cukor

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Másik edénybe tegyük a tojásokat, a cukrot, az olajat, habverővel keverjük kb. két percig. Adjuk hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan keverjük bele a lisztes keveréket.
Jól kivajazott és lisztezett tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Süthetjük muffin sütőformában is.