Narancsos kacsamell céklás, hagymás lekvárral

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 450 g vöröshagyma, 3 db narancs, 2 evőkanál friss gyömbér, 175 g cékla, 60 ml olaj, 4 db kacsamell, 300 ml vörösbor, 8 ml barnacukor, 1 csokor petrezselyem, só, bors, zsálya

Forró olajban a hagymát 10-15 percig megpirítjuk, hozzáadjuk a bort és a narancsok levét, majd 5 percig lassan forraljuk. A gyömbérrel, narancs héjával, húsával és cukorral ízesítjük, még 5 percig forraljuk. A végén beletesszük a szeletelt céklát és a apróra vágott petrezselymet.

Közben megsütjük a kacsamellet, amit borssal, zsályával, sóval ízesítettünk. Elősütjük, majd 200 fokos sütőben 6-12 percig sütjük. Jó, ha a kacsát 2-3 napig sütés előtt olajos pácban pácoljuk. A kacsát felszeleteljük, burgonya rösztivel és a párolt zöldségekkel tálaljuk.