Lezuhant egy kisrepülő Kanadában, többen meghaltak

Koronavírus, Budapest, repülőtér, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál, Ryanair
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint kedden lezuhant egy kisrepülőgép Kanadában, az Északnyugati Területeknél. A gépen bányászok utaztak. Az eddigi információk szerint hatan halhattak meg a balesetben.
Vágólapra másolva!

A halottak számát egyelőre nem lehet pontosan tudni, de az Északnyugati Területek kormányzója, R.J. Simpson közleményben erősítette meg a hírt és részvétét fejezte ki az áldozatok családja felé.

Az AFP hírügynökség értesülése szerint

hat ember halt meg a balesetben, egy ember pedig túlélte a zuhanást.

A Rio Tinto brit-ausztrál bányászati társaság közölte, hogy a repülő bányászokat vitt a régióban található Diavik gyémántbányába.

A mentők motorosszánon és ejtőernyővel tudják csak megközelíteni a baleset helyszínét Fort Smith városánál, 740 kilométerre délre az Északnyugati Területek fővárosától, Yellowknife-tól.

Az Alberta tartománnyal szomszédos Fort Smith-be induló és érkező járatokat helyi idő szerint szerdáig felfüggesztették.

Az Origo megírta, hogy korábban egy katonai repülő zuhant le Kanadában, egy másik pedig egy madár miatt zuhant le. 2011-ben egy utasszállító repülő zuhant le az országban, a balesetet csak három ember élte túl.