Dél-Korea elhalasztotta első katonai kémműholdjának pályára állítását az időjárás miatt

Vágólapra másolva!
Az Origo korábbi cikkben már beszámolt arról, hogy Észak-Korea értesítette Japánt, miszerint november 22. és december 1. között saját fejlesztésű katonai műholdjának pályára állítását tervezi. Dél-Korea 2025 végéig öt hazai gyártású kémműholdat tervez pályára állítani, hogy alaposabban meg tudja figyelni Észak-Korea katonai tevékenységét. Dél-Korea azonban a rossz időjárási viszonyok miatt elhalasztotta első katonai kémműholdjának pályára állítását - közölte kedden a szöuli védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Dél-Korea a SpaceX amerikai űripari cég Falcon 9 rakétájával a kaliforniai Vandenberg légi- és űrhajózási támaszpontról indítja a világűrbe első katonai kémműholdját.

A kilövést az eredetileg tervezett november 30-ról két nappal halasztották el.

Dél-Korea 2025 végéig öt hazai gyártású kémműholdat tervez pályára állítani,

hogy alaposabban meg tudja figyelni Észak-Korea katonai tevékenységét.

Észak-Korea már november 21-én pályára állította első katonai kémműholdját, és azt állítja, hogy fényképeket készített a jelentősebb dél-koreai katonai létesítményekről, valamint a Fehér Házról és a Pentagonról Washingtonban, továbbá a Guam szigetén lévő és a hawaii amerikai légitámaszpontról, de a képeket még nem hozták nyilvánosságra.