Biden Putyinnak hitte a mellette álló ukrán elnököt - nézzék Zelenszkij arcát! - videó

Joe Biden, elnök, Egyesült Államok, fura, vicces
WASHINGTON, DC - JUNE 24: U.S. President Joe Biden addresses the Supreme Court’s decision on Dobbs v. Jackson Women's Health Organization to overturn Roe v. Wade June 24, 2022 in Cross Hall at the White House in Washington, DC. The Court's decision in Dobbs v Jackson Women's Health overturns the landmark 50-year-old Roe v Wade case and erases a federal right to an abortion. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Joe Bidennek a vilniusi NATO-csúcson ezúttal Ukrajna és Zelenszkij nevét nem sikerült elsőre eltalálnia. 
Vágólapra másolva!

A vilniusi NATO-csúcson tartott beszédet Joe Biden amerikai elnök az ukrajnai háborúval kapcsolatban, amikor Volodimir Zelenszkijt Vlagyimirnak nevezte. Az Egyesült Államok vezetője ezzel a tévedéssel gyakorlatilag összecserélte Vlagyimir Putyin orosz államfő és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nevét - írta a Magyar Nemzet.

Ezzel kezdte egyik mondatát az amerikai elnök, úgy, hogy közben az ukrán államfő ott állt mellette – minderről egy videófelvétel is tanúskodik.

A csúcstalálkozót követő későbbi beszédében Biden Ukrajnát és Oroszországot keverte össze.

Hibáját ezúttal ő maga is észrevette, s rögtön kijavította magát.

Nem ez az első eset, hogy Biden ilyen súlyos hibát követ el az orosz–ukrán háború kapcsán. Az év elején például összekeverte az ukránokat az irániakkal. Akkori beszédének dramaturgiai csúcspontján azt mondta:

Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, ennek ellenére áprilisban bejelentette, hogy indul a 2024-es választáson is. Amennyiben újabb mandátumot szerezne, ciklusának végére 86 éves lesz.