A Hamász nagyobb hatótávolságú rakétán dolgozik

Vágólapra másolva!
A szélsőséges palesztin szervezet, a Hamász Izraelre akar csapást mérni az új fegyverrel, a nagyobb hatótávolságú rakétával. A szervezet fegyveres szárnyának vezetője közölte, hogy fokozzák a zsidó állam elleni rakétatámadásokat, válaszul a Saron izraeli miniszterelnök által a múlt héten indított ciszjordániai és gázai hadműveletekre. A palesztinok Kasszám rakétái eddig nem okoztak jelentősebb veszteségeket az izraelieknek.
Vágólapra másolva!

Az eddiginél nagyobb hatótávolságú, Izrael elleni csapásmérésre alkalmas rakéta kifejlesztésébe kezdett a Hamász - jelentette be szerdán a radikális palesztin szervezet egyik tagja.

Mint az a Hamász fegyveres szárnyának, az Ezzeddin al-Kasszám nevű csoportnak Bét-Lahijában tartott sajtóértekezletén elhangzott, már folyamatban vannak az eddigi legnagyobb hatótávolságú palesztin rakéta elkészítését célzó munkálatok. Technikai részleteket egyelőre nem közöltek, de a résztvevők egyike "meglepetést" ígért az izraeli hadseregnek.

A sajtóértekezleten elhangzott továbbá, hogy a radikális szervezet fokozni akarja az izraeli célpontok elleni rakétatámadásokat. "Az izraeli kormányfő, Ariel Saron által meghirdetett büntetés napjaiból a bánat napjai lesznek" - tette hozzá a sajtóértekezlet egyik szónoka, az Izrael által múlt héten indított, nagyszabású gázai övezeti és ciszjordániai hadműveletre utalva.

A palesztinok által izraeli területre kilőtt Kasszám típusú rakéták eddig kevés áldozatot követeltek, és minimális károkat okoztak. Múlt szerdán azonban egy Szderót városára kilőtt rakéta megölt egy izraeli fiút és egy csecsemőt, további tíz személyt pedig megsebesített. A rakétatámadásra válaszul indított izraeli hadműveletben az eltelt egy hét alatt több mint 75 palesztin vesztette életét.