Sajtókonferencián fenyegetőzött a Hamász

Vágólapra másolva!
Először tartottak sajtókonferenciát álarcos Hamász-fegyveresek szombaton Dzsabalíjában. Ezen megfenyegették Izraelt: rakétákkal fogják lőni a tengerparti Askelon városát.
Vágólapra másolva!

A nyílt fenyegetést a szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnyának négy tagja intézte Izrael ellen a Dzsabalíja menekülttáborban tartott sajtóértekezleten, hangoztatva, hogy a Gázától mintegy 15 kilométerre északra fekvő Askelon városát is lőni fogják. A menekülttábor már napok óta heves harcok helyszíne a palesztin fegyveresek és az izraeli hadsereg között, mely utóbbi offenzívát indított az izraeli városok elleni rakétatámadások megakadályozására.

A Hamász fegyveresei bejelentették, hogy fokozni kívánják a harcot az izraeli erők ellen, amelyek négy év óta először elfoglalták a menekülttábor bizonyos részeit. Azt hangoztatták, hogy ki fogják szorítani az ellenséges erőket a táborból.

Szemtanúk szerint a sajtókonferencián valóságos fegyverkiállítás volt a háttérben: az újságíróknak nyilatkozó fegyveresek mögött aknavetők, géppisztolyok, aknagránátok és harckocsi-elhárító lövedékek voltak láthatók.