Schwarzeneggernek 130 riválisa lesz a választáson

Vágólapra másolva!
Több mint 130 jelölt indul a kaliforniai kormányzói tisztségért az októberi választáson. A jelenlegi kormányzó, Gray Davis legesélyesebb kihívója Arnold Schwarzenegger. Egy vasárnap közzétett felmérés szerint ugyanis a választók 35 százaléka támogatja Davist, Schwarzeneggerre a megkérdezettek 25 százaléka szavazna.
Vágólapra másolva!

Összesen 130 jelölt indul a kaliforniai kormányzóválasztáson - derült ki a jelentkezési határidő letelte után, magyar idő szerint vasárnap reggel. A vokosolásra azért kerül sor, mert a jelenlegi kormányzó, Gray Davis népszerűsége jelentősen csökkent az utóbbi hónapokban az állam kedvezőtlen pénzügyi helyzete miatt, ezért a kaliforniai republikánus ellenzék visszahívását kezdeményezte. A republikánusok akciója során közel 2 millió választópolgári aláírás gyűlt össze, s ezért október 7-re kiírták az új kormányzóválasztást.

Egy, az AP hírügynökség által vasárnap közzétett felmérés szerint pillanatnyilag a választók 54 százaléka mozdítaná el posztjáról a jelenlegi kormányzót, de 35 százaléknyian kiállnak mellette. Ismertebb riválisai közül Schwarzeneggerre 25, Cruz Bustamante demokrata párti jelöltre 15 százalék szavazna.

Schwarzenegger linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Arnold_Schwarzenegger/

Schwarzeneggeren kívül más szórakoztatóipari hírességek is nehezíthetik Davis helyzetét. Az akciófilmek sztárja mellett a 38 milliárdos deficittel küszködő szövetségi állam kormányzójának jelöltetné magát Larry Flint, a Hustler magazin alapítója, Leo Gallagher komikus és Mary Carey pornószínész is.