<P class="MsoNormal">Zónákra osztották New Yorkot a támadás után

Vágólapra másolva!
Három körzetre osztották a támadás után New Yorkot. A World Trade Center közelébe a romeltakarítókon és a mentőkön kívül senki sem léphet be. Itt még most is por kavarog és füstszag van. A következő zónába csak az ott lakók mehetnek. Még ez a körzet is kihalt, kísértetvároshoz hasonlít. Az üzletek, iskolák, munkahelyek nagy része is zárva tartott csütörtökön. Csak a robbanástól távoli városrészekben állt helyre a rend.
Vágólapra másolva!

A három körzetből csak egyet zártak le teljesen a külvilág számára, a World Trade Center közvetlen közelét. Ide senki sem mehet a mentők és tűzoltók kivételével. Innen még az ott lakókat is kiköltöztették. Még csütörtök délután is por kavargott és füstszag terjengett.

A második zónába csak azok mehetnek, akik ott laknak. Itt még szintén kihalt a város, üresek az utcák. Sokáig minden zárva tartott, de csütörtökön már kezdtek újra kinyitni az üzletek. Csak a 14. utcától északra állt helyre a rend, itt nem korlátozzák a forgalmat, járhatnak az autók is.

Kovács Nóra, aki két éve tanul New Yorkban, a második körzetben lakik. Elmondta, hogy bár csütörtökön kinyitottak az élelmiszerboltok, kenyér még nincs a polcokon, akadozik az ellátás. A város más részein azonban ugyanúgy lehet mindent kapni, mint korábban.

Nóra szerint rengetegen akarnak segíteni, önkéntes munkára is annyian jelentkeztek, hogy neki már nem tudtak sehol sem munkát adni. Egyik kórházban sem kellett a segítség, ráadásul már véradókra sincs szükség.