Ismert magyar honvédezredes halt meg az M1-esen tragikus balesetben

Bárány Mihály ezredes
Bárány Mihály ezredes
Vágólapra másolva!
Tragikus körülmények között halt meg csütörtökön az M1-es autópályán Bárány Mihály ezredes. A tisztet a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti.
Vágólapra másolva!

Bárány Mihály ezredes az áldozata annak a csütörtök délutáni, halálos autóbalesetnek, amely Biatorbágynál történt, az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán - írja az Indexre hivatkozva a vg.hu.

Tragikus körülmények között vesztette életét csütörtökön egy balesetben az M1-es autópályán Bárány Mihály ezredes

A hírt a Honvédelmi Minisztérium is megerősítette. A tárca azt írta, hogy a balesetben az 55 éves Bárány Mihály ezredes hunyt el.

Az ezredest a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti.

A Honvédség honlapján is elbúcsúztak az ezredestől, ahol azt írták, Bárány ezredes kiemelkedő katonai vezető és diplomata volt, aki munkájában mindig az emberi méltóság szempontjait tartotta szem előtt.

Bárány Mihály 1990-től kezdve szolgálta a Magyar Honvédséget különböző alakulatparancsnoki pozíciókban, és már korán kivívta bajtársai tiszteletét, elismerését. Később nemzetközi területen is kimagaslóan teljesített: 2001 és 2002 között az Egyesült Nemzetek Szervezetének katonai megfigyelőjeként, majd 2004 és 2005 között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) keretein belül szolgált Grúziában.

2005-től kezdődően, több mint egy évtizeden át látott el különböző vezetői feladatokat a Honvédelmi Minisztériumban. Az utóbbi években tapasztalatait a védelmi innováció területén is kamatoztatta, legutóbb a Védelmi Innovációs Kutatóintézet EDF szakértőjeként. Életét szakmai elhivatottság, nagylelkűség és a mindennapi kihívásokkal szembeni állhatatosság jellemezte.

Nemcsak mint kiváló katonai szakértő, hanem mint megbízható szakember és barát marad meg emlékezetünkben

 - így búcsúzott a Honvédség Bárány Mihály ezredestől.