Oroszország nagyszabású rakéta- és dróntámadást indított Ukrajna ellen, hatalmasak a veszteségek

háború, ukrajna
Fotó: -
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 760. napjáról.

 

06:29
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT találja!

06:45
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt a Szevasztopol elleni támadásban

Egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek a Szevasztopol elleni rakétatámadás következtében – jelentette a város kormányzója, Mihail Razvozsaev a Telegram-csatornáján. Moszkvai idő szerint szombaton 22:44-kor légiriadót hirdettek a városban. Ezzel egy időben a Rudneva utca környékén egy rakéta egy irodaházba ütközött, a kár mértéke tisztázás alatt áll. Egy gyermek és egy nő repeszsebeiről is számoltak be.


 

06:47
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

A légvédelem 19 MLRS lövedéket semmisített meg Belgorod régió felett

Március 23-án, moszkvai idő szerint 23 órakor leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy az RM-70 Vampire többszörös kilövésű rakétarendszerrel terrortámadást hajtson végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen – közölte a minisztérium.

07:29
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Takarítják a terrortámadás területét

A RIA Novosztyi tudósítója szerint a nehézgépek elkezdték elszállítani a szemetet, miután eltakarították a terrortámadás romjait a Moszkva melletti Crocus területéről. A teherautók felváltva hajtanak fel a romok helyére, és eltávolítják a maradék szemetet.

08:03
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

A Dnyeper melletti Nikopol régióban megrongálódott egy energetikai létesítmény

Az ukrajnai Dnyipropetrovszk régió Nikopoli körzetében egy energetikai létesítmény megrongálódott – jelentette a regionális katonai igazgatás vezetője, Szergej Liszak Telegram-csatornáján. A régióban több mint 6,4 ezren maradtak áram nélkül - írta.

09:22
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

ORFK: csaknem 13 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6915-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5937-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.
A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 26 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. 

11:56
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas az összefogás az moszkvai terrortámadás sebesültjeiért

Moszkvában szombaton több mintegy ötezer ember jelentkezett rendkívüli véradásra. Az orosz Szövetségi Orvosi és Biológiai Ügynökség központja jövő szombatig ügyeletet tart az újonnan jelentkező önkéntesek számára.

13:18
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Szevasztopol elleni támadásról számolt be az ukrán hadsereg

Az ukrán hadsereg vasárnap közölte, hogy a Krím félszigeten végrehajtott éjszakai támadások során két orosz partraszálló hajóra és egy kommunikációs központra mért csapást, amelyet az orosz Fekete-tengeri Flotta használ - írja a Reuters.

"Az ukrán hadsereg erői sikeresen eltalálták az Azov és a Yamal partraszálló hajókat, egy kommunikációs központot, valamint az orosz Fekete-tengeri Flotta több infrastrukturális létesítményét a Krímben" - közölte az ukrán hadsereg.

Egy orosz tisztségviselő az éjszaka folyamán jelentős ukrán támadásról számolt be, és azt mondta, hogy a légvédelem több mint 10 rakétát lőtt le a krími Szevasztopol kikötője felett - írja a The Guardian.

14:00
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Lengyelország magyarázatot követel Oroszországtól

A lengyel külügyminisztérium közölte, hogy Varsó magyarázatot fog követelni Oroszországtól "az ország légterének újabb megsértésével" kapcsolatban, miközben felszólította Moszkvát, hogy "hagyjon fel az Ukrajna lakosai és területe elleni légitámadásokkal".

A lengyel fegyveres erők korábban közölték, hogy Oroszország egyik cirkálórakétája rövid időre megsértette a lengyel légteret. 

A lengyel fegyveres erők vezérkara szerint tavaly december végén egy orosz rakéta hatolt be a NATO-tagállam légterébe - írja a The Guardian.

14:46
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország reagált a Szevasztopolt ért ukrán támadásokkal kapcsolatban

Mihail Razvozajev, Szevasztopol oroszok által beiktatott kormányzója reagált azokra az állításokra, amelyek szerint az ukrán hadsereg vasárnap reggel két orosz partraszálló hajóra csapott le a Krím félszigeten végrehajtott támadások során.

A kormányzó a Telegramon közzétett bejegyzésében azt írta, hogy a közlekedési infrastruktúra, köztük utasszállító hajók részben megrongálódtak a támadásban.

Razvozhayev azt is közölte, hogy három személyszállító autóbusz, 13 iskolabusz és egy trolibusz is a megrongált járművek között volt az éjszakai támadások során - írja a The Guardian.

15:34
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás miatt leállt egy orosz olajfinomító

A március 23-án történt dróntámadást követően leállt egy olajfinomító az oroszországi Szamara régióban - írja a Nexta.

Az elmúlt három hétben ez volt a 12. támadás orosz olajfinomítók ellen.

16:20
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz rakétatámadás érte Kijevet és Lviv környékét

Orosz rakéta- és dróntámadás érte az ukrán fővárost és a nyugat-ukrajnai Lviv régiót vasárnap - közölték ukrán tisztviselők. Készültségbe helyezték a lengyel ügyeletes légierőt, mivel az egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét.

Az ukrán légierő szerint Oroszország 57 drónt és rakétát lőtt ki Kijevre és Lviv környékére vasárnap, nagy részüket sikerült semlegesíteni.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere arról számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazásban, hogy több robbanás is történt az ukrán fővárosban, miközben a légvédelmi rendszerek a támadás elhárításán dolgoztak.

Az ukrán légvédelmi erők körülbelül egy tucat Oroszországból indított rakétát lőttek le Kijev fölött és a főváros közelében, áldozatokról és nagyobb károkról egyelőre nincs információ - számolt be Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője.

Az orosz erők rakétatámadást indítottak a nyugat-ukrajnai Lviv környéke ellen is. Andrij Szadovij, a város polgármestere azt közölte, hogy 20 rakéta és 7 drón támadta a kritikus infrastruktúrát.

17:08
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA katonai segélycsomagot hagyott jóvá a balti államoknak

Az USA 228 millió dollár katonai segélyt hagyott jóvá a balti államoknak.

A pénzt Észtország, Lettország és Litvánia katonai infrastruktúrájának és biztonságának fejlesztésére fordítják - írja a Nexta.

18:05
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Energetikai létesítményekre mért csapást jelentett be az orosz védelmi minisztérium

Nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csoportos csapást az orosz légierő az ukrán energiaipar és a gázkitermelés létesítményeire, valamint tengeri drónok összeszerelésének és tesztelésének helyszíneire az éjjel - közölte vasárnap az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint a csapás zavart okozott a fegyvert, haditechnikai eszközök és lőszert gyártó és javító üzemek termelésében, valamint NATO-országok által leszállított haditechnikai és csapásmérő eszközöket semmisített meg.

 

18:52
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Itt a legfrissebb orosz hadijelentés a háború állásáról

Az orosz jelentés szerint Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el, miközben a Belgorod megyével határos ukrán területeken folytatta a diverzáns és felderítő csoportok megsemmisítését.

A napi összefoglaló szerint az orosz erők visszavertek 13 ukrán ellenrohamot, közülük kilencet Avgyijivkánál. Az orosz katonai tárca azt a tájékoztatást adta, hogy az ukrán hadsereg a "harci érintkezési vonal mentén" több mint ezer katonát veszített. Közülük a legtöbben, mintegy 360-en az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett több lőszer- és drónraktárt, egy cseh gyártmányú, RM-70-es Vampire és egy német Mars sorozatvetőt, három harckocsit, hét páncélozott harcjárművet, egy amerikai M113-as páncélozott szállítójárművet, egy lengyel Krab önjáró, valamint négy amerikai M777-es és egy M119-es vontatott tarackot, 11 Storm Shadow manőverező repülőgépet, három Neptun hajóelhárító rakétát, négy MALD irányítható légibombát, Vampire és HIMARS sorozatvetők 22 rakétáját, továbbá 172 drónt.

Az orosz statisztika szerint a háború kezdete óta lelőtt ukrán drónok száma meghaladta a 16 900-at.

19:36
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Fokozódtak az orosz dróntámadások Ukrajnában

Az orosz erők az elmúlt nap során majdnem megduplázták az FPV drónokkal végrehajtott támadásokat Ukrajna három déli régiójában - jelentette az ukrán Déli Parancsnokság március 24-én. 

A jelentés szerint az elmúlt nap folyamán az orosz erők 234  darab kamikaze drónt vetettek be Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja és Herszon régiókban, ez közel 40%-os növekedést jelent az azt megelőző időszakhoz képest.

20:15
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Krasznohorivkát támadták az oroszok

Az Ukrajna Donyecki területen fekvő Krasznohorivkában végrehajtott orosz csapásokban legalább három ember megsérült - közölték az ukrán hatóságok.

20:42
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Hőerőművet ért orosz támadás Harkovban

Orosz rakéta- és dróntámadások pusztítottak el egy hőerőművet és több elektromos alállomást Harkovban - közölte Ihor Terehov polgármester március 24-én.

A polgármester elmondta azt is, hogy a harkovi lakosok mintegy 40 százaléka számára már helyreállt az áramszolgáltatás. Közben az épületek 60 százalékában helyreállt a fűtés is, Terekhov szerint szinte mindegyikben van vízellátás.

23:27
március 24, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás miatt hirdettek riadót a kurszki térségbe

A kurszki régió kormányzója figyelmeztette a lakosságot a dróntámadások veszélyére. A légvédelmi eszközöket készenlétbe helyezték egy esetleges támadás visszaverésére.

A Radio Sputnik korábban arról számolt be, hogy a légvédelmi erők 22 Vampire MLRS lövedéket lőttek le a Belgorodi terület felett.

04:41
március 25, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.