Kecskesajtos ropogós sóskasalátával és mustárral - Bonne Chance Étterem, Bázakerettye

előétel bonne chance
Vágólapra másolva!
Kecskesajtos ropogós sóskasalátával és mustárral - Bonne Chance Étterem, Bázakerettye
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Hozzávalók 4 főre

Nagy Bence
  • 8 fej közepes erdei gomba (esetleg barna csiperke)
  • 1 kis fej fejes saláta
  • 10 dkg sóska
  • 10 dkg vérsóska
  • 1 kisebb jégcsapretek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál olaj a gomba sütéshez
  • 0,5 liter olaj a ropogós kisütéséhez
  • 5 dkg vaj
  • petrezselyemzöld

Bortészta :

  • 250 gramm liszt
  • 160 ml fehérbor
  • só ízlés szerint

Vinaigrette :

  • 1 evőkanál magos mustár
  • 40 ml olívaolaj
  • 60 ml szőlőmagolaj, vagy bármilyen semleges ízű olaj
  • 20 ml szamócaecet
  • só, bors ízlés szerint

Hogyan kell elkészíteni?

A hozzávalókat megtisztítjuk, a saláta leveleket megmossuk, csepegtetjük. A jégcsapretekből zöldséghámozóval „szalagokat” vágunk, majd hideg vízbe tesszük. Így megszívják magukat és igazán roppanósak lesznek. Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük az egy gerezd fokhagymát és a vajat, majd a negyedelt gombafejeket. Óvatosan átpirítjuk.

Bortészta:

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát két órára pihentetjük. 3-4mm vastagságúra nyújtjuk, majd beletesszük a kecskesajtot, körülötte megkenjük tojással, felvágjuk és megformázzuk a kis „sajtcsomagokat”. Bő olajban kisütjük, vigyázat, gyorsan pirul.