Vágólapra másolva!
Egy teltházas szombattal és sok teltház közeli nappal, összesen 157 ezer látogatóval rekordot döntött a hétfő hajnalban véget ért 10. Balaton Sound.
Vágólapra másolva!

A sztárok is élvezték a bulit

A tavalyi nézőszámot 12 ezerrel szárnyalta túl az idei fesztivál, ami a szervezők szerint egyértelműen mutatja, hogy a sztárfellépők-vízpart-napsütés hármas továbbra is óriási vonzerőt jelent, méghozzá nem csak a hazai közönség számára.

Mintegy

50 országból érkeztek látogatók a fesztiválra,

és számos világsztár is megfordult a Balatonnál. Martin Garrix például annyira élvezte a Soundot, hogy nagyszínpados szettje után egy kisebb helyszínre is beállt Lotfi Begi mellé, folytatva a hajnalba nyúló bulizást. Chris Brown-t pedig annyira lenyűgözte a Balaton, hogy csobbant is egyet.

Újdonságokkal ünnepelték az évfordulót

A jubileumi Soundot meglepetés partik sorával ünnepelték a szervezők. Az első napon több száz szülinapi pólót lőttek ki a közönség soraiba, de készült több mint 10.000 születésnapi szelfi, és egy hatalmas ünnepi torta gyertyáit is elfújta a Sound közönsége, egy látványos konfetti show keretében.

Az időjárás is a fesztiválozókkal volt Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Soundon nagyon komolyan vették a vízparti buli jelzőt:

összesen 2000 négyzetméternyi felületen több bulistég is épült,

és pörgött folyamatos teltházzal. Az idén debütált Akvárium Beach az egyik legnépszerűbb helyszínné vált, de a Heineken Beach-et is imádták a fesztiválozók a vízre épített óriás piramisával. Nagy sikerrel mutatkozott be a boat party is:

a naponta kifutó partihajón folyamatos teltház volt.

Szintén újdonság volt a Balaton Eye, a 35 méter magas óriáskerék, amely a Balatonra és a fesztiválra is fantasztikus rálátást kínált.

A bulit csak az árnyékolta be, hogy a Sound impozáns line-upjából egy-két program elmaradt, mert a szervezők szerint az előadók az utolsó pillanatban mondták le a fellépést. Ilyen volt Earl Simmons, azaz a DMX néven ismertté vált rapper-színész és Erick Orrosquieta, azaz Deorro koncertje csakúgy, mint Robin Shulz szettje, amelyet Steve Aoki pótolt egy fergeteges show-val.