Tanulj Robbie Willams mellett az érettségire!

Vágólapra másolva!
Robbie Williamsre tanulnak a legjobban a gyerekek, mármint a brit popsztár zenéjét hallgatva - állapította meg egy osztrák tanulmány.
Vágólapra másolva!

Készítői - a LernQuadrat szervezet munkatársai - több előadó muzsikájával tesztelték a gyerekek koncentrálóképességének alakulását, és úgy találták, hogy Williams dalai mellett Anastacia vagy Mel C slágerei is segítenek a tanulásban, a komolyzene ugyanakkor nem igazán, jóllehet sokáig ezt vélték hasznosnak. Az egyszerűbb popdalokat hallgatva azonban könnyebben ment a tanulnivalók elsajátítása és a szükséges információk elraktározása.

"A klasszikus zene, melyet sokáig a célra legmegfelelőbbnek tartottak, ma már egyértelmű, hogy nem állja meg a helyét. A mai gyerekeknek olyan zene kell, amelyet ismernek és szeretnek, hogy ösztönözhesse agyukat a tanulásra" - mondta Konrad Zimmermann, a LernQuadrat igazgatója.

Robbie Williams közben Ausztráliát és Új-Zélandot is beiktatta példátlan érdeklődés mellett induló világturnéjába, az énekes - aki nyáron Budapestet is útba ejti - decemberben érkezik majd meg az ötödik kontinensre.