George Michael fejét is bekötik

Vágólapra másolva!
A ciprusi származású popsztár követi Elton John példáját, és szeretne formálisan is összeházasodni élettársával, Kenny Goss-szal. Erre a brit jogszabályok szerint legkorábban december 21-től van lehetősége.
Vágólapra másolva!

Az énekes azonban kivárja a jövő évet, ekkorra tervez ugyanis egy szűk körű ceremóniát partnerével és a legszűkebb baráti körrel.

"Biztos vagyok benne, hogy Kenny és én hivatalosan is összekötjük az életünket, de a fátyolt és a hasonló esküvői külsőségeket vélhetően mellőzni fogjuk" - mondta George Michael. "Viszonylag hamar sor fog rá kerülni, talán már a jövő év elején."

Erről annak kapcsán beszélt, hogy dokumentumfilm készült eseményekben gazdag karrierjéről. Azt is megemlítette, hogy ott lesz Elton John és David Furnish esküvőjén is decemberben, mely az egyik első lesz az élettársi kapcsolatokat szabályozó új törvény alapján.

A decemberre tervezett esküvő dátumának azért van jelentősége, mert a brit jogszabályok 2005. december 21-től ismerik el az azonos neműek élettársi kapcsolatát, ami csak abban fog különbözni a házasságtól, hogy templomban nem lehet ezeket megkötni. Ezen kívül azonban a meleg házaspárok szinte minden olyan előnyt megkapnak, ami a "hagyományos" házaspárokat is megilleti, így társadalombiztosítási, valamint adó- és pénzügyi szempontból is házaspárként kezelik majd őket.

A brit kormány becslése szerint 22 ezer meleg pár él majd a lehetőséggel az első öt évben.