George Michael nem titkolta másságát

Vágólapra másolva!
Michael csodálkozott, hogy rajongói megdöbbentek, amikor kiderült, hogy meleg, mert szerinte kezdettől fogva érezhető volt, hogy homoszexuális. A Father Figure című dal előadója azután jelentette be, hogy saját neméhez vonzódik, hogy 1998-ban letartóztatták közízlést sértő viselkedésért.
Vágólapra másolva!

"Szerintem attól függetlenül, hogy az ember homo- vagy heteroszexuális, 40 éves korára eltűnik belőle az a kisfiús báj, ami 20 éves korában jellemezte. Egyébként furcsa, de most, hogy az emberek tudják, hogy meleg vagyok, kevésbé látszom annak, mint 22 évesen. Mindazonáltal - már elnézést, de - ha valaki megnézi a régi videoklipeket, rá kellett jönnie, hogy valami nem stimmel. Függönykarikákat hordtam a fülemben, melírozott, göndör hajam volt, és állandóan forgattam a szemeimet. Nekem akkor még fogalmam sem volt arról, hogy meleg vagyok, de biztos vagyok abban, hogy azok a homoszexuálisok, akik idősebbek voltak nálam, már akkor azt gondolták magukban, hogy hé fiú, találd meg önmagad, fedezd fel, ami benned rejlik!"

A fenti nyilatkozattal egy időben jelentette be, hogy világ körüli turnéra megy jövőre - 15 évvel ezelőtti legutóbbi roadshow-ját követően. A Faith előadója, aki már nyolc éve nem jelentkezett új anyaggal, a Patience című albumát szeretné népszerűsíteni. "Nagy valószínűséggel jövőre turnézni indulok, és, ha így lesz, akkor az Államokba is ellátogatok. Az, hogy milyen sok állomásból áll majd a turné, az album népszerűségétől függ." Az énekes azonban annak ellenére, hogy számtalan új dallal bővült a repertoárja, inkább az ismert számokkal rukkol elő a koncerteken: "Nagyon ritkán indulok albumnépszerűsítő turnéra. Inkább olyan dalokat szeretek énekelni a koncerteken, amelyeket már ismernek a rajongók, nem a fellépés alatt akarom eladni az új albumomat. Egy-két új dalt is becsempészek a műsorba, de ha az egész új anyagot lejátszanám, a nézők elunnák magukat."

Forrás: EPA
Forrás: EPA

Az egykori Wham!-sztár, aki nemrég tért vissza, szeretné, ha rajongói tudnák, hogy a hírnév miatt vonult vissza a rivaldafénytől, s eltűnésének semmi köze sincs 1998-as letartóztatásához. "Pontosan meg tudom mondani, hogy mikor lett elegem az egészből. Akkor sokalltam be, amikor Frank Sinatra nyílt levelet írt a Los Angeles Times számára. Ekkor, 24-25 évesen a Faith című albummal hatalmas sikert arattam. Szólóénekesként Amerikában sikeresnek lenni nagy dolog. Két karácsonyon keresztül vezette a listákat a lemez. Egész nap napszemüveget hordtam - és minden álló nap! Egy kerek évig le sem vettem őket - néha még az ágyban sem, mert olyan sok figyelmet kaptam, hogy az már elviselhetetlen volt számomra. Szóval úgy döntöttem, hogy visszalépek egy kicsit. Nem vállaltam reklámokat, nem turnéztam, és egyáltalán, kivonultam a társasági életből. Azt azonban tudniuk kell az embereknek, hogy nem az 1998-as letartóztatásomat követően vonultam vissza, hanem 1991-ben, miután Elton Johnnal elénekeltünk egy nagy sikerű duettet."

A végére már csak egy kis színes maradt a WENN-től. Az énekest a hideg rázza, ha végignézi egykori ruhatárát, dühbe gurul, amikor megpróbálják a nyakába varrni a kőmosott farmer divatát. Emlékezetes, hogy Magyarországra is akkoriban tört be a márványfarmer - eleinte kifejezetten menő darab volt a videodiszkókban, majd hamar átment "cikibe". A zenész nem titkolja, hogy nem büszke az 1980-as évekbeli ruhatárára, de az említett ruhához semmi köze. "Hangsúlyoznom kell, hogy annak ellenére, hogy a 80-as években nagy divat volt a kőmosott farmer, ennek népszerűsége nem az én lelkemen szárad. Én akkor is hagyományos farmert viseltem. Nagyon sok baklövést követtem el a divat terén, de ehhez tényleg semmi közöm!"