Madonna békét követel, a testőre üt

Vágólapra másolva!
Madonna Izraelben közelről tanulmányozta a zsidó miszticizmust: egy felszólalásában békét követelt a világ számára, miközben sürgette a gyűlölet és az előítéletek elleni összefogást. A konfliktusokkal terhelt hétköznapokat élő közel-keleti országnak különösen jól jön az amerikai popcsillag látogatása, ő újra pozitív színben tünteti fel Izraelt: a szakértők a turizmus újabb fellendülését várják látogatásától.
Vágólapra másolva!

A kormány képviselői is meglátogatták a Tel Aviv-i hotelben elszállásolt művésznőt, aki a napokban számos eseményen (gálák, imák, sajtótájékoztatók, városnézések) vett részt. Az önmagát mostanában Esthernek hívó énekesnő bevallotta, hogy sokáig habozott az út előtt, a közbiztonságról szóló híradások némiképp megrémítették. Elárulta, hogy a terrorista támadásokkal teletűzdelt híradók, agresszióval megszórt hírműsorok és az Amerikai Egyesült Államok külföldre utazó állampolgárainak szóló figyelmeztetések elolvasása után félve lépett a Szentföldre. "Most jövök csak rá, hogy nem veszélyesebb itt az élet, mint New Yorkban" - nyilatkozta a napokban, a helyi idegenforgalmi hivatal nagy örömére.

Madonna részt vett egy nagyszabású gálaelőadáson, ahol ezer vendég jelent meg: itt arab és zsidó művészek, kéz a kézben énekeltek. Az izraeli idegenforgalmi miniszter egy kis ajándékot is átadott a művésznőnek, majd közölte, hogy Madonna látogatása sokkal többet ér bármiféle reklámhadjáratnál, költséges, nagyszerű promóciónál: "Ha ő idejön, hazautazik és elégedett, akkor ez azt jelenti, hogy sok olyan személy jöhet ide gond nélkül, aki eddig félt az utazástól."

"Egy dolog közös bennünk: mindenki békét akar a világnak. Pontot akarunk tenni a káosz és a szenvedés végére. De mindenekelőtt az értelmetlen, oktalan gyűlöletnek akarunk véget vetni!" - közölte Madonna, aki nyomban hozzátette, hogy ő személyesen semmiféle vallást nem képvisel. Madonna előbb mély katolikus hitét hirdette, aztán hívőket megbotránkoztató, erotikus előadásokat prezentált, utána a buddhizmus felé fordult - így sokan úgy vélik, hogy a kabbala csak divatból jelent meg az életében.

A pop királynője múlt szerdán érkezett Izraelbe, hogy több ezer kabbala-hívővel együtt ünnepelje meg a zsidó újévet. Látogatása után a média egy része nyomban a Szentföldre fókuszált, a lapok beszámoltak minden lépéséről, és megírták, hogy ezer rendőr vigyázta lépteit. Sajnos a békemisszió erőszakos jelenettel ért véget, ugyanis a művésznő két testőrének nemigen tetszett, hogy paparazzók egész serege követi a csapatot mindenhová. A fotósok egy étteremben csaptak le Madonnára, onnan mentek vele a szállóig - de a luxushotel előtt dulakodás kezdődött a testőrök és köztük. A helyi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a két biztonsági embert bevitték a Tel Aviv-i kapitányságra, kihallgatás végett.