Madonna nevet változtat

Vágólapra másolva!
Az illedelmes, szerény zsidó leány, Eszter nevét kívánja felvenni Madonna - derül ki abból az interjúból, melyet az ABC amerikai televíziós csatorna készített az énekesnővel.
Vágólapra másolva!

A 45 éves popsztár hangsúlyozta, hogy egyelőre nem kívánja hivatalosan is használni az Eszter nevet, csupán a benne rejlő szellemiséget kívánja követni. Mint azt már korábban többször is kijelentette, az elmúlt időben rengeteget tanulmányozta a Kabbalát, és a zsidó miszticizmus is nagy hatással van rá, ezért esett a választása az Eszter névre.

Madonna egyébként katolikus családban nőtt fel, és eredeti nevét édesanyja emlékére viselte, aki nagyon fiatalon, rákban hunyt el. "A névváltoztatást új energiákkal való feltöltődés iránti vágyam motiválta. Semmiképpen sem arról van szó, hogy megtagadnám édesanyámat, hanem arról, hogy úgy éreztem: egy új név nyújtotta energiatöbbletre van szükségem" - magyarázta névváltoztatása okait az énekesnő.

Madonna azt is kijelentette, hogy múltbéli fékezhetetlenségének, extravagáns, szexuálisan túlfűtött viselkedésének vége. Elmondása szerint a spirituális újjászületésben a zsidó miszticizmusnak is nagy szerepe volt: megtanulta, hogy miként szabadulhat meg önzésétől és énkultuszától, hogy ezáltal befelé fordulóbb, analitikusabb személyiséggé, jobb emberré válhasson.

Mostanában egyre több hollywoodi sztár fordul az ősi zsidó tanítások felé - például Demi Moore és Britney Spears is buzgón tanulmányozzák a Kabbalát -, Madonna azonban kijelentette, hogy ő nem csak divatból foglalkozik a misztikus tanokkal. "Roppantul idegesít, amikor egyesek arról beszélnek, hogy nem akarok lemaradni a sztárok mögött" - mondta az énekesnő.

Az ABC-nek adott interjúban Madonna azt is beismerte, hogy karrierjének korábbi botrányai - többek között meztelen címlapfotói - nem voltak igazi lázadások. "A lázadót nem érdekli, hogy mit mond a többség, ha azonban valaki csak azért viselkedik szokatlan módon, hogy megbotránkozást váltson ki, az nem segít valami sokat a közösségnek" - hangsúlyozta Madonna.

Az énekesnő jelenleg Guy Ritchie brit filmrendezővel él házasságban, de hirtelen feltárulkozásában korábbi házasságaira is kitért. Bevallotta, hogy előző kapcsolatait - többek között Sean Penn-nel, Warren Beattyvel, illetve Dennis Rodman kosárlabdázóval is folytatott viszonyt - meglehetősen esetlegesen, sőt önzően alakította.