Így kerülhetjük el az iskolai atrocitásokat

Vágólapra másolva!
Már csak néhány hét, és itt a tanévkezdés. Hajós István biztonsági szakértő szerint érdemes időben felkészíteni a gyerekeket az iskolakezdéssel járó vészhelyzetekre. A szakember néhány tippet is ad a családoknak, hogy az iskolaidőszak minél biztonságosabb lehessen.
Vágólapra másolva!

Hajós István szerint minden nyár végén érdemes újra átbeszélni a gyerekekkel azokat az élethelyzeteket, amelyekkel iskolába menet, az iskolában vagy a haza felé vezető úton találkozhatnak a gyerekek - írja a Tények.

Ezeknek a beszélgetéseknek célja, hogy a gyerekek biztonságban odaérjenek az iskolába, és aztán épségben haza is érjenek.

A biztonsági szakértő szerint fontos mindezen tudás ismétlése, felelevenítése, mert megkönnyítheti a gyerekek életét és csökkenti a szülők aggodalmát is.

- fejtette ki Hajós István, aki kifejezetten ajánlja a szülőknek, hogy informálódjanak az aktuális digitális újdonságokkal kapcsolatban. Hiszen ezzel több lehetőséget és eszközt is kaphatnak a kezükbe.

Forrás: TV2 Mokka

- fejtette ki Hajós István.

A szakember szerint nagyon nagy jelentősége van, hogy a gyerekek tisztában legyenek azzal, hogyan válhatnak könnyen áldozattá.

- magyarázta a biztonsági szakértő.

Hajós István arra is kitért, melyek azok a leggyakoribb esetek, amelyekkel az iskoláskorú gyerekek szembesülhetnek.

Az egyik legáltalánosabb a lopás, amikor a gyerek értékeit, elektronikai eszközeit veszik el. De majdnem ugyanilyen gyakori a klikkesedés és a mikroközösségek kialakulása, ami szintén komolyabb problémák forrása lehet.

A szakember szerint nagyon fontos, hogy a szülők felkészítsék a gyerekeket arra, hogy esetlegesen kapcsolatba kerülhetnek a társaik révén illegális szerekkel, akár kábítószerrel is.

- figyelmeztet a biztonsági szakértő.

Hajós István azt is kiemelte, hogy a legfontosabb a bizalmi kapcsolat a gyerekek és szüleik között, ugyanis a lassú áldozattá válást ezzel lehet megelőzni.