Soros embereinek újabb támadása Magyarország ellen Brüsszelben

Európai Parlament Brüsszel
European Parliament building in Brussels, Belgium on Nov. 29, 2017.
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament úgy vitázik Magyarországról csütörtök délelőtt, hogy a magyar kormány képviselője nem szólalhat fel az ülésen - a mai vita megmutatja, hogyan működik valójában a demokrácia az Európai Unióban. Magyarországot ismét meg akarja büntetni a nemzetközi baloldal, mert a magyar kormány határozott nemet mondott Soros György legújabb tervére, amely végzetesen eladósítaná az Európai Uniót, egy olyan hitellel, amelynek örökké kell fizetni a kamatait.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben látványosan felerősödtek a támadások Magyarország ellen.

Időzített támadások

Miután áprilisban a magyar parlament elfogadta a koronavírus-törvényt, a nemzetközi baloldalhoz és a Soros-hálózathoz köthető szereplők látványosan aktivizálták magukat. Brüsszeli képviselők petíciót indítottak az EU-s pénzek folyósításának felfüggesztéséért, majd az amerikai milliárdos alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) szankciókat követelt a hatékony védekezést lehetővé tevő jogszabály miatt.

Hétfőn (az egyébként Soros által támogatott) Project Syndicate nevű portálon megjelent egy interjú Sorossal, és megszólaltatták egyik legfőbb brüsszeli bizalmasát, Guy Verhofstadt belga liberális politikust, aki tavaly a liberális frakció korrupciós ügyeibe bukott bele. Mindketten durván támadták Magyarországot, Verhofstadt még a szokásos baloldali lózungot is elővette, és nácizni kezdett. Kedden Soros nyolc hazai szervezete bejelentette, közösen részt vett azon a konzultáción, amit az Európai Bizottság indított az első jogállamisági jelentéséhez kapcsolódóan.

Soros György Forrás: AFP/Georg Hochmuth

Gátlástalan módszerek

A spekuláns és megbízható brüsszeli embereinek igyekezete nem meglepő. A kampányt az Európai Parlament zöldpárti frakciójának kezdeményezésére megszavazott, Magyarországról szóló vitához igazították.

Jól mutatja az uniós intézményrendszerek demokratikusságát - pontosabban a demokrácia hiányát -, hogy a brüsszeli bürokraták úgy folytatják le a vitát, hogy a megvádolt fél képviselőjét nem hajlandók meghallgatni. Varga Judit igazságügyi miniszter a napokban jelezte részvételi szándékát a brüsszeli ülésen, David Sassoli, az Európai Parlament szocialista elnöke azonban kérését elutasította. Ezt arra hivatkozva tette, hogy a szabályok értelmében kizárólag az államfő vagy kormányfő képviselheti a tagállamokat a plenáris ülésen. Ilyen szabály azonban a valóságban nincs.

Varga Judit tett még egy próbát Sassolinál, aki váratlanul azzal fordult Orbán Viktorhoz, hogy ő vegyen részt a vitában. A magyar miniszterelnök még aznap este levelet küldött Sassolinak, amelyben közölte, a járványhelyzet miatt minden energiáját és idejét a védekezésre fordítja, ezért az igazságügyi minisztert bízza meg a magyar álláspont ismertetésével. Ezt azonban nem akarta elfogadni az Európai Parlament: Jaume Duch Guillot EP-szóvivő megismételve Sassoli érveit, azt nyilatkozta, hogy csak Orbán Viktort hajlandóak meghallgatni. Ezt azzal indokolta, hogy az uniós parlamentben bevett gyakorlat, hogy a plenáris vitákon a tagállamok nevében az államfő vagy kormányfő szólal fel. Ahogy említettük, ez nem igaz: az uniós bizottság sem a legmagasabb szinten lesz jelen.

Az ülés azért is nevetséges, mert több uniós biztos többször kijelentette, hogy semmilyen jogi gond nincs a magyar veszélyhelyzeti törvénnyel. Vera Jourová, a cseh biztos - annak ellenére, hogy a liberális pártcsalád tagja - ezt többször elmondta.

Varga Judit éppen ezért szavazást indított Facebook-oldalán arról, mennyire elfogadható az, hogy egy Magyarországról szóló vitában Magyarország képviselője nem kap felszólalási lehetőséget. Szerda késő estig közel 70 ezren szavaztak, és a válaszolók kétharmada elfogadhatatlannak tartja a brüsszeli bürokraták módszereit.

Tiszta Orwell


Deutsch Tamás kemény szavakkal bírálta az Európai Parlamentet. "Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik. Szégyenteljes, hogy még a koronavírus-járvány közepette sem nyugszik az európai baloldal és a Soros-hálózat" - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A politikus hajmeresztőnek nevezte azt, hogy Sassoli meg akarja mondani egy szuverén országnak, ki legyen a képviselője. A helyzetet egy irodalmi példával jellemezte, szerinte megvalósult az, amiről George Orwell írt az Állatfarm című regényében, miszerint vannak egyenlőek és egyenlőbbek.

Mindegy miért, csak ítéljük el Magyarországot

Nemcsak a szocialista David Sassoli eljárása, hanem Sophie in ’t Veld holland liberális politikus gondolatmenete is megmutatja, mit gondolnak a jogállami eljárásokról és a demokráciáról Brüsszelben.

Még ha a magyar intézkedések jogszerűek is, akkor is el kell ítélni Magyarországot. Elegem van ugyanis a jogi alapú megközelítésekből, rendszerszinten kell el- és megítélni Magyarországot

- mondta a minap Sophie in 't Veld. Vagyis: a holland zöldpárti politikus gyakorlatilag bevallotta, szó sincs jogállami elvekről, Magyarországot bármi áron meg kell büntetni azért, mert más utat választ, mint ami Soros embereinek tetszik.

Bármi áron elítélné Magyarországot Sophie in 't Veld, liberális uniós politikus Forrás: MTI

Már a demokrácia látszatára sem ügyelnek

A háttérben valójában Sorosék újabb terve áll.

Mint ismert, a spekuláns nemrég ismertette a második Soros-tervet, amely szerint az európai országoknak nagy összegű örökhiteleket kellene felvenniük a koronavírus-járvány miatt. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy olyan hitelek felvételére kényszerítené az uniós tagállamokat, amelyek kamatát örökké fizetni kellene.

Biztos voltam benne, hogy amikor nem tudják többen kontrollálni a járványt, akkor megjelennek a spekulánsok, és nem olyan javaslatok kerülnek elő, amiknek mi lennénk a haszonélvezői

- mondta a miniszterelnök a második Soros-tervről. Orbán Viktor hozzátette: nagyon meglepődött volna, ha Soros György nem tűnt volna fel ebben a helyzetben.

Nagyon kevés ország volt, amely képes volt nemet mondani Soros György legújabb tervére

– mondta a miniszterelnök, aki szerint éppen azért támadják Magyarországot hamis vádakkal, hogy megpróbálják hitelteleníteni, még mielőtt a vita elindulhatna Soros tervéről.

A mai, csütörtöki vitában ezeknek a hamis vádaknak lehetünk majd tanúi.