Deutsch Tamás: Ugyanazok támadják Magyarországot, akik a bevándorláspolitika és a kerítés miatt is támadták

Vágólapra másolva!
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra tervezett, Magyarországgal foglalkozó EP-vitával kapcsolatos video-sajtótájékoztatóján. A fideszes uniós képviselő kifogásolta, hogy a brüsszeli elit nem engedi a magyar kormány képviselőjét felszólalni a holnapi eseményen, a szocialista és a liberális frakcióvezetők viszont még online is bejelentkezhettek, pedig erre nem lett volna mód.  
Vágólapra másolva!

Kiábrándító és szánalmas

"Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik. Szégyenteljes, hogy még a koronavírus-járvány közepette sem nyugszik az európai baloldal és a Soros-hálózat" - mondta Deutsch Tamás, aki szerint ez annak tudatában végképp felháborító, hogy a koronavírus miatt eddig 160 ezren haltak meg, és több millióan veszítették el munkájukat.

Kifogásolta, hogy a liberális erők és a Soros-hálózat ebben a helyzetben sem az európai polgárok sorsával, hanem Magyarországgal vannak elfoglalva. Az uniós képviselő politikai akciónak minősítette a csütörtöki EP-meghallgatást.

Deutsch értékelése szerint az elmúlt időszakban soha nem látott mértékű, megalapozatlan politikai támadások érték Magyarországot. Felelevenítette, hogy a koronavírus-törvényről "kénytelen-kelletlen" megállapította az Európai Bizottság, hogy nem ütközik uniós jogszabályba. Emlékezetes, Vera Jourová EB-alelnök két alkalommal is beszélt erről. A politikus szerint az idők során kiderült az is, hogy az előző ciklusban elfogadott uniós állásfoglalások "szándékos hazugságokat és ténybeli tévedéseket tartalmaztak" Magyarországról.

Deutsch Tamás, a Fidesz uniós képviselője bírálta a Soros-hálózatot amiatt, hogy járvány idején is Magyarországgal foglalkozik Forrás: Origo

Az EP karikatúrát csinál magából

"A napestig a jogállamiságról papoló bevándorláspárti erők még ezt sem hagyják, hogy a magyar kormány megszólalhasson az EP-vitában" - húzta alá Deutsch, arra utalva, hogy az Európai Parlament szocialista elnöke kétszer is visszautasította Varga Judit kérését. "A tisztességes eljáráshoz fűződő legalapvetőbb elvet semmibe véve megakadályozzák a magyar kormányzati álláspont megjelenítését a brüsszeli vitában" - kifogásolta a politikus, hozzátéve, hogy ezzel

Szerinte Magyarországot ugyanazok támadják most, akik évek óta nyomást gyakorolnak a polgári kormányra a bevándorlás elutasítása és a határkerítés felállítása miatt. "Ezeknek az erőknek az a célja, hogy a mostani, nemzeti kormány helyébe egy, a Soros-hálózatot kiszolgáló, bevándorláspárti. liberális kabinet lépjen" - vázolta politikai ellenfelei célját Deutsch.

Majd Soros legutóbbi interjújára utalva kijelentette, hogy az uniós döntéshozatal lassan "az antidemokratikus, liberális politikai erők foglyává válik."

A magyar baloldal élharcosa a támadásoknak

Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy a magyarországi baloldal élharcosa a durva politikai támadásoknak. "Annak idején tollba mondták a Tavares-, majd a Sargentini-jelentést, folyamatosan hazudoznak Magyarországról, áskálódnak, állandóan büntetést követelnek" - elevenítette fel a korábbi, hasonló akciókat. Éppen ezért szerinte

itt az ideje annak, hogy a magyar baloldali EP-képviselők bocsánatot kérjenek azért, amit a saját hazájuk ellen művelnek még most, a járvány idején is.

Hozzátette, a Fidesz-KDNP EP-képviselői továbbra is ki fognak állni Magyarországért, a magyar emberekért. "Nekünk változatlanul Magyarország az első" - húzta alá.

Újságírói kérdések

"Abban a helyzetben, amikor az Európai Bizottságot nem a bizottság elnöke képviseli az esetek több mint 90 százalékában, akkor az EP szocialista elnökének azt gondolnia, hogy majd ő oszt szerepet egy szuverén uniós tagállam kormányának, az több mint abszurd. Ez hajmeresztő" - mondta újságírói kérdésre válaszolva a Fidesz politikusa.

Kifogásolta, hogy a vita szerdáról csütörtök reggelre lett áttéve. "Nem áll messze a valóságtól, ha azt feltételezzük, hogy Brüsszel ezzel is olyan feltételeket akart teremteni, hogy a magyar kormány képviselője - a légi közlekedés hiányában - ne tudjon részt venni a holnapi eseményen - kommentálta Deutsch a trükköt, "online káosznak" nevezve az online EU-parlamenti gyűléseket. Kitért arra is, hogy a holnapi vitán csak azok a képviselők szólalhatnak fel, akik fizikailag Brüsszelben tartózkodnak. "A politikusok 90 százaléka nem tartózkodik Brüsszelben, így ők nem tudnak holnap felszólalni" - tette hozzá Deutsch.

Szavaiból kiderült, vannak azonban kivételek: korábban a liberális és szocialista frakció vezetői bejelentkezhettek. A fideszes politikus szerint ezzel megvalósult az, amiről George Orwell írt az Állatfarm című regényében, miszerint vannak egyenlőek és egyenlőbbek.