Továbbra is összevissza beszélnek Karácsony Gergelyék a hangfelvételről

Interjú Szabó Tímeával, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjével. Szabó Tímea PM Párbeszéd Magyarországért
Interjú Szabó Tímeával, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjével.
Vágólapra másolva!
Szerdán az Index egy alákérdezős interjúban érdeklődött Karácsony Gergely őszödi beszéde felől, Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét kérdezték. A politikus meg sem kísérelte megmagyarázni a felvételen elhangzottakat, Karácsonyék továbbra is hárítanak.
Vágólapra másolva!

Tovább gyűrűzik Karácsony Gergely hangfelvételes botránya. Mint ismert, múlt hét csütörtökön került nyilvánosságra egy meglehetősen kellemetlen hanganyag az alkalmatlan baloldali főpolgármester-jelöltről, az ügy pedig akkora botrányt kavart, hogy ma reggel az Index is kénytelen volt előállni egy alákérdezős interjúval.

Nem a lényegről volt szó

A balliberális portál Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét, országgyűlési képviselőjét kérdezte a felvétel kikerülésének körülményeiről. A hangsúly a témán van, ugyanis a portál egyetlenegy kérdés erejéig sem feszegette, hogy

  • mi hangzott el a felvételen;
  • ezek miért számítanak kellemetlennek;
  • miért nyilatkozott becsmérlően baloldali szövetségeseiről Karácsony;
  • lesz-e bármiféle politikai következménye párttársa őszödi beszédének.

Szabó élt is a lehetőséggel, és úgy kerülte a lényeget, mint rossz tanuló a feleletet, gyakorlatilag szó szerint felmondta a Karácsony tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Annyit azonban elismert, hogy

továbbra sem tudják, hogyan rögzítették a felvételt, és az hogyan került ki a nyilvánosság elé.

"Egyelőre nem tudjuk, hogyan rögzítették az irodában a bizalmas beszélgetéseket" - vázolta a helyzetet Szabó, miszerint lövésük sincs semmiről. Az interjú egyébként tele volt ellentmondásokkal: Szabó

  • először azt állította, több ülés hanganyagát hegesztették össze, később ezen tompítva úgy fogalmazott, az a gyanújuk, hogy ez így történt;
  • először arról beszélt, miután kielemezték a felvételt, világossá vált számukra kitől, mikor hangoztak el a kérdések, később pedig kiemelte, az egyik kérdezőben egyelőre még bizonytalanok.

Mivel Szabó nem kapott arra vonatkozó kérdést az Indextől, hogy mit szól a felvételen elhangzottakhoz, azt nem is hozta szóba.

Az ügy egyébként szemmel láthatóan kezd kellemetlenné válni a Párbeszédnek és a fővárosi baloldalnak, ugyanis nem ez volt az első alkalom, hogy a témában Szabó helyettesítette Karácsonyt.

Tegnap elmentünk a baloldali főpolgármester-jelölt magyarázkodó sajtótájékoztatójára, ahol egyik kérdésünk közben, kínos közjáték keretében egy dolmányos varjúra lett figyelmes.