Újra kamiont vezet a Calais-nál migránsokra ijesztő magyar sofőr

Calais, kamion
Vágólapra másolva!
Munkát kapott Jeddi Árpád Levente, a Calais-ban készült videójával ismertté vált kamionsofőr. A férfi ismét bekapcsolta a kamerát a vezetőfülkében, ezúttal nem a menekültekről és migránsokról, hanem a magyar adórendszer hiányosságairól készült telefonbeszélgetését osztotta meg nyilvánosan.
Vágólapra másolva!

Két videót is feltöltött az internetre péntek reggel Jeddi Árpád Levente kamionsofőr. Az új felvételeken az látszik, hogy a férfi kamionjával hó borította hegyvidéki tájon halad, miközben időnként trágár kifejezéseket használva főleg adózási kérdésekről osztja meg a véleményét valakivel. Saját elmondása szerint egy telefonbeszélgetés hangját rögzítette, miközben a kamera az utat veszi.

Nem beszél a menekültekről

Jeddi Árpád Leventét sikerült elérnünk telefonon. Épp Ausztriában haladt az autópályán, amikor beszéltünk. Azt egyelőre nem árulta el, hogy melyik cégnél dolgozik, mert - mint mondta - nem kapott erre engedélyt a főnökétől. Annyit elmondott, hogy úti célja Nagy-Britannia, de

nem Calais felől lép majd be a szigetországba.

Azt mondta, Dunkerque-ből megy komppal.

Jeddi Árpád Levente az új videók tanúsága szerint nem igazán elégedett a magyar viszonyokkal. Arról is beszél, hogy úgy érezte, Magyarországon rasszistának tartják. Egyéb módon nem említette a menekülteket és a migránsokat.

A kamionsofőr azzal vált világszerte ismertté, hogy tavaly novemberben szintén a YouTube-ra töltött fel egy elég ijesztő videót. Azokon a felvételeken az látszik, hogy az autópályán sétáló férfiak kamionokra próbálnak meg felmászni. A magyar férfi járművére is felugranak, a visszapillantó tükrét behajtják. A férfi végül

nagy gázzal elindul a menekültek felé.

Az autópályán sétáló férfiak a közeledő kamion láttán félreugranak a jármű elől.

Miközben a menekültek felé halad, folyamatosan szidalmazza, fenyegeti őket. Többször "ingyenélő patkányoknak" nevezi a menekülttábor lakóit.

A férfit az eset után sikerült megszólaltatnunk. Jeddi Árpád Levente az Origónak akkor azt mondta, hogy nem tört a menekültek életére, de valóban nagy gázzal indult el.

Azt mondta, azért tette ezt, hogy az emberek

ne tudjanak felkapaszkodni a járművére.

Azt is mondta, hogy azért indult el a menekültek irányába, mert épp kikerült valamit.

Rendőrségi ügyek

Az eset miatt két feljelentést is tett a rendőrségen Tényi István, aki rendszeresen tesz bejelentéseket és feljelentéseket a médiában nyilvánosságot kapó ügyek miatt. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a feljelentés nyomán eljárást indított közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt

ismeretlen tettes ellen.

Tényi István egy másik bejelentésében azt kérte, hogy a rendőrség vizsgálja ki, a kamionos viselkedése felveti-e a közösség elleni erőszak gyanúját.

Jeddi Árpád Leventével az Origo után a BBC is interjút készített, de esetéről írt a Le Figaro című francia és a The Guardian című brit lap is.