Már nem akar szakértői kormányt az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Vitatkozásra jó volt a szakértői kormány ötlete, de ma már nem aktuális - mondta Fodor Gábor SZDSZ-elnök szerdán. A párt ugyan nem vonta vissza erre vonatkozó javaslatát, de pénzügyi válság miatt most már fontosabbnak tartja a kisebbségi kormány kiadáscsökkentő terveinek támogatását.
Vágólapra másolva!

"Az SZDSZ követ dobott a politikai élet állóvizébe, amikor letette az asztalra a szakértői kormány megalakításának javaslatát, de ma már nem ennek van aktualitása" - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a Magyar Televízió (MTV) Nap-kelte című műsorában szerdán. A pártelnök elmondta: örülnek, hogy élénk vitát tudtak kialakítani ebben az ügyben, de a jelenlegi válsághelyzetben már inkább annak látnák értelmét, ha a kisebbségi kormány támogatást tudna gyűjteni a konkrét kiadáscsökkentési tervek mögé.

A szakértői kormányra tett javaslatot ugyanakkor nem vonták vissza - jegyezte meg. Egy azonban biztos: az országnak most nincs szüksége előre hozott választásra, mert ha ez bekövetkezne, az már oly mértékben ingatná meg a bizalmat az ország iránt, ami egyenlő lenne a politikai katasztrófával - hangsúlyozta Fodor.

Arra kérdésre, hogy az SZDSZ támogatja-e majd a kisebbségi kormány által készített költségvetést, Fodor Gábor azt mondta: erre még korai válaszolni. Jelenleg éppen a harmadik verziója készül a büdzsének, de hogy az milyen lesz, azt még nem látni - tette hozzá.