Másoknak fizetnek a britek azért, hogy lebontsák és kidobják a karácsonyfájukat

karácsonyfa, kidobott, utca, fenyőfa kidobva hever az utcán, ünnep után
Discarded old christmas trees after the Holiday on the sidewalk.
Vágólapra másolva!
Az ünnepi időszak legszomorúbb része, amikor az ember megválik a karácsonyi dekorációktól, és kidobja az addig ünnepi színekben pompázó fenyőt. Újabban azonban a britek már más színben látják a dolgot, hiszen sokan alkalmi munkaként, pénzkereseti forrásként tekintenek rá. Egyre többen bérelnek ugyanis másokat, akik elvégzik helyettük ezt a szomorú feladatot.
Vágólapra másolva!

A karácsony a legtöbb ember számára az év legkedvesebb időszaka, sokan egész évben azt várják. Ám amilyen hamar eljön, olyan gyorsan véget is ér.

A szomorkodók számára azonban van egy jó hír: a briteknél többen is bérelnek fel embereket, hogy ezt elvégezzék helyettük, aki pedig vállalkozik a feladatra, némi plusz fizetéshez juthat év elején. A GWP Group vállalat információi szerint

minden évben közel nyolcmillió fenyőfa kerül az utcára a karácsonyi szezon végén,

ám ezek megsemmisítése olykor káros és veszélyes lehet a környezetre, ezért aki szabályszegő módon szabadul meg a karácsonyfájától, még bírságot is fizethet.

Idén épp ezért egyre többen fordulnak az AirTasker nevű helyi szolgáltatóhoz, aholembereket bérelnek fel azért, hogy szakszerű módon szabadítsák meg őket a dekorációtól és a karácsonyfától.

Egyesek több, mint 30 ezer forintnak megfelelő összeget fizetnek ezért.

Ha érdekli, hogy mi lesz a kidobott karácsonyfák sorsa, akkor arról itt olvashat, például több állatfarm is van, ahol alpaka-illetve kecskeeledelként hasznosítják a felaprított fadarabokat.

Forrás: DailyStar