Eladó a Beatles búvóhelye

John Lennon, 80 éves lenne, 2020
Kino. Yeah! Yeah! Yeah!, 1960s, Beatles, Iconic, Pop Group, Rockband, musicians, Yeah! Yeah! Yeah!, 1960s, Beatles, Iconic, Pop Group, Rockband, musicians, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, John Lennon, 1964. (Photo by FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images)
Vágólapra másolva!
10.7 millió dollárért (mintegy 4 milliárd forintért) eladó az a londoni ház, ahol egykor a Beatles együttes tagjai elbújtak a rajongóik elől. 
Vágólapra másolva!

A London elegáns West End Mayfair kerületében, a Charles Street-en található épületegyüttes két ingatlant is felölel, egy kastélyt, és a mellette lévő otthont - ez a ma már keresett lakóingatlan-típus eredetileg lovak és kocsik elhelyezésére épült.

A Beatles együttes Forrás: Getty Images/FilmPublicityArchive/United Archives

A szomszédos lakások az "alsó földszinten" keresztül kapcsolódnak egymáshoz, és együttesen 10,71 millió dollárért kérnek érte.

Korábban a Beatles néhai menedzsere, Brian Epstein otthona volt, aki az 1960-as években magánlakásként és irodaként is hasznosította az épületet. Epstein, aki 1967-ben, 32 évesen halt meg, nemcsak a zenekar cégét, az Apple Corpsot hozta létre itt, de Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr is előszeretettel jött ide, ha menedéket és nyugalmat kerestek a lesifotósok és a rajongóik elöl.

Az otthon így kiérdemelte a "Beatles búvóhelye" becenevet, ami a zenészek számára fotózási helyszínként és egyfajta stúdióként is szolgált.

A kvartett "a feltételezések szerint itt dolgozott a "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" című, 1967-es album szövegein, és itt készültek a híres közös fotók a ház nappalijának közepén álló fürdőkádban, egy reklámfogás kedvéért" - olvasható a Wetherell sajtóanyagában.

Epstein kábítószertúladagolásban bekövetkezett halála után az épületet Margaret Thatcher kabinetjének tagja és az alsóház korábbi vezetője, Norman St. John-Stevas vásárolta meg.

A hatemeletes, az 1750-es évekből származó épületben számos eredeti részletet, köztük parkettát, gipszburkolatot, aranyozott mennyezeti motívumokat és több kandallót is őriznek.

A főépület földszinti konyhájaból egy teraszra és az udvarra is ki lehet jutni. Első emeleti szalonja erkéllyel, valamint négy hálószobája saját fürdőszobával rendelkezik.

Forrás: NYPost