Gyári videón az új BMW 5 GT

Vágólapra másolva!
A BMW 2007-ben néhány új modell elkészítését jelentette be, amelyek a PAS tanulmány alapjaira épülve, az elkövetkező években jelenhetnek meg. Az egyik leszármazott az 5-ös Gran Turismo tanulmány.
Vágólapra másolva!

2007 év végén Norbert Reithofer, BMW-elnök jelentette be a gyár új modellekkel kapcsolatos terveit, köztük a PAS, vagyis Progressive Activity Sedan tanulmányt, amely előzményként, de főleg kiindulási alapként szolgál az eljövendő modellekhez.

A PAS első leszármazottja az 5-ös Gran Turismo tanulmány, amelyet nemrégiben jelentett be a BMW, és amelynek sorozatgyártású verzióját a most egy kedvcsináló videón mutatta meg. A modell crossoveres elemeket vegyít egy ferdehátú és egy kombi formavilágával - hasonló stílusban, mint ahogy az X6 modell esetében.

A tanulmányhoz képest néhány csupán néhány apróbb eltérést lehet felfedezni a videón látható autón, ilyen például a bézs színű bőr beltér, a külső visszapillantó tükrök, a kerekített kipufogóvégek és a kisebb méretű könnyűfém felnik.

A BMW egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy milyen motorválaszték várható a modellhez, de gyanítható, hogy azonos, vagy közel hasonló lesz, mint a 2010-es 5-ös sorozat motorpalettája. A találgatások szerint hathengeres motor is szerepel majd a kínálatban, ahogy a nyolcfokozatú automataváltó és az xDrive összkerékhajtás.

Az 5-ös GT-t elsőként Európában kezdi forgalmazni a BMW, mégpedig már idén november környékén, a tengerentúli vásárlók pedig talán jövő év elején vásárolhatják meg a modellt.