Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szerepő AFC Bournemouth a hivatalos oldalán közölte, hogy a klub felbontotta Gary O'Neil vezetőedző szerződését.

O'Neil tavaly nyáron vette át a csapat irányítását a menesztett Scott Parkertől, eleinte ideiglenesen, majd novemberben kijelölték végleges menedzsernek. A szakember akkor egy 18 hónapos szerződést írt alá, ám hiába múlta felül a várakozásokat azzal, hogy gyakorlatilag simán benntartotta a csapatot az élvonalban, a klub hétfőn közleményben jelentette be, hogy megválik a 40 éves angol szakembertől.

Nehéz döntés volt, de alapos megfontolás után arra jutottunk, hogy jelen pillanatban a váltás a legjobb megoldás a futballklub számára, hogy a lehető legsikeresebbek lehessünk a következő szezonban" – áll a klub közleményében.

O'Neil kinevezésekor a Bournemouth a 17. helyen állt az angol bajnokságban, ám végül a 15. pozícióban zárta a szezont, öt ponttal a kieső zónától. A szakembernek ez volt az eső megbízatása felnőtt csapat vezetőedzőjeként, az irányítása alatt hat döntetlen mellett 11-szer nyert és hússzor kikapott a Bournemouth.