Vágólapra másolva!
Az idei F1-es szezonban Logan Sargeant és Daniel Ricciardo sem azt a teljesítményt nyújtják, amit a csapatuk elvár tőlük. A BBC Forma-1-es szakírója, Andrew Benson szerint mindkettejüket kirúghatják idény közben.

Sargeant és Ricciardo jövője is veszélyben

Az már biztossá vált, hogy 2025-ben Lewis Hamilton a Ferrarinál, Nico Hülkenberg pedig a Saubernél folytatja karrierjét, azonban könnyen előfordulhat, hogy az idei szezon vége előtt is történnek még váltások. A BBC Sport F1-es szakírója, Andrew Benson szerint a jelenlegi mezőnyből két pilótának kell aggódnia a jövője miatt. A Williamsnél Logan Sargeant, az RB-nél pedig Daniel Ricciardo nyújt 2024-ben felettébb gyenge teljesítményt, ezért könnyen előfordulhat, hogy már év közben távozniuk kell a csapatuktól.

"A két legfőbb jelölt a williamses Logan Sargeant és az RB-s Daniel Ricciardo. 

Nagyon úgy néz ki, hogy Sargeant F1-es karrierje a végéhez közeledik, és hacsak nem fordít a helyzetén, úgy tűnik, az az egyetlen kérdés, hogy már a szezon közben, vagy majd csak a szezon végén menesztik" -

elemezte a Williams versenyzőjének helyzetét Benson, aki szerint a 17 éves Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli ülhet majd előbb-utóbb Sargeant helyére.

F1 Miami Grand Prix 2024
Daniel Ricciardo egyelőre elmarad a csapattársától
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

"Ami Ricciardót illeti, némi nyomást levett magáról a kínai sprintkvalifikáción mutatott erős teljesítményével - amit Miamiban megismételt -, de összességében még mindig elmarad csapattársa, Cunoda Juki szintjétől. 

Ezen változtatnia kell, ha nem akarja megkockáztatni, hogy a szezon folyamán valamikor lecseréljék a tartalékversenyző Liam Lawsonra" -

mondta az ausztrál versenyző helyzetéről az F1-es szakértő.

A 2024-es Forma-1-es szezon a hétvégén az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz vannak. A Mercedes számára eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakul a szezon, ugyanis George Russell a hetedik, Lewis Hamilton pedig csak a kilencedik pozícióban áll.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30