Átigazolási bombát robbanthat a Fradi: a sztárfocista az NB I legdrágább vásárlása lenne

Finnország - Oroszország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, B csoport, Kresztovszkij Stadion, Szentpétervár, 2021.06.16.
Russia's coach Stanislav Cherchesov (L) speaks with Russia's forward Artem Dzyuba during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Finland and Russia at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on June 16, 2021. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) első helyén álló címvédő Ferencváros hatalmas igazolásra. A Fradi ugyanis a Zenit orosz válogatott támadójával, Artem Dzjubával erősíthet.

Orosz lapok tárgyalják az orosz élvonal gólrekorderének lehetséges Fradiba igazolását,

aki a magyar csapatnál építheti magát

- írja az ulloi129.hu.

A szurkolói portál szerint nincs könnyű helyzetben az 55-szörös orosz válogatott Artem Dzjuba, aki nem is olyan régen megdöntötte az orosz bajnokság gólrekordját és lett minden idők legeredményesebb csatára az újkori orosz bajnokságban. Két dolgot mindenki elismer a támadóról Oroszországban: az egyik, hogy kiváló gólvágó, hiszen

eddig 379 elsőosztályú meccsén 147 gólt szerzett és kiosztott 85 gólpasszt és ő lett az utolsó két bajnokság gólkirálya, a másik, hogy meglehetősen nehéz ember.

Artem Dzjubával erősíthet a Fradi Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A lap szerint utóbbi miatt került most nehéz helyzetbe, hiszen klubcsapata, a Zenit és a válogatott edzőjével is összeveszett. Nem csoda, hogy az orosz lapok úgy gondolják távozni fog

Szentpétervárból. A találgatások szerint két klub jöhet igazán számításba, az egyik a Rubin Kazany, ahol Dzjuba kedvenc edzője, Slutsky dolgozik – érdekesség, hogy mivel a Kazanynak nem igazán megy, korábban arról lehetett hallani, hogy felmerült, hogy éppen Sztanyiszlav Csercseszov váltja a kispadon.

A másik pedig a Ferencváros, ugyanis a nemzetközi kupa vonzó lehetne a csatár számára, ráadásul a Fradi új edzőjével, Csercseszovval is megtalálták a válogatottnál a közös hangot.

Sőt, az FTC trénere egy Dzjuba-szabályt is alkotott, amelynek első tétele, hogy fogadd el őt olyannak, amilyen, a második pedig, hogy tartsd észben az első szabályt.

Az orosz klasszis 33 évesen is hatalmas erősítés lenne a Fradinak Forrás: NurPhoto via AFP/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

Az orosz lapok szerint Dzjuba fontos eleme lehetne

az újra a bajnoki címre és BL-csoportkörre vágyó Fradinak, átigazolási bombát robbanthatna vele, ugyanis itthon minden idők legdrágább (2,5 millió euró) és legtöbbet kereső átigazolása lehetne.

Az ulloi129.hu szerint az eszmefuttatás logikus, egyetlen probléma azonban van vele, eddig értesülésük szerint ugyanis még nem merült fel a Fradinál a 33 éves Dzjuba leigazolása.