Neymart dobálták, Messihez szurkoló rohant be Marseille-ben

Horizontal FOOTBALL
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar takes a corner kicks next to a security staff member holding a shield during the French L1 football match between Olympique Marseille (OM) and Paris Saint-Germain's (PSG) at Stade Velodrome in Marseille, southern France, on October 24, 2021. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a francia foci legnagyobb rangadóján a Marseille otthonában lépett pályára vasárnap este, és 0-0-s döntetlent játszott.

Mauricio Pochettino erős csapatot küldött pályára, a PSG a Navas - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes - Verratti, Danilo - Di María, Messi, Neymar – Mbappé tizeneggyel kezdett.

Marseille-i hangulat:

A párizsi csapat szinte végig dominált az első félidőben, úgy tűnt, Neymar lövése után egy öngóllal meg is szerzi a vezetést, de a videobíró szerint a brazil lesen kapta a labdát.

Nem sokkal később a Marseille is a kapuba talált, de ezt a gólt sem adta meg végül a játékvezető, mivel az Arkadiusz Miliknek passzoló Lirola is lesről indult.

A folytatásban a nézők miatt állt a játék, mert ugyan nem voltak vendégszurkolók, a marseille-iek így sem bírtak magukkal, rendszeresen dobálták a szögletet elvégző Neymart vagy Messit.

Hálókkal és pajzsokkal védték a játékosokat a bedobálóktól Forrás: AFP/Christophe Simon

Az első félidőben még Messi fejesét kellett védenie Lopez kapusnak, majd a hajrában le kellett cserélnie Pochettinónak Verrattit, az ő helyére Gueye állt be.

Az 57. percben egy videózás után a játékvezető kiállította Hakimit, és szabadrúgást adott a Marseille-nek, de Payet ebből nem talált kaput.

A folytatásban kevés igazi helyzet alakult ki, Payet szabadrúgásból veszélyeztetett, Cengiz Ünder lövését pedig blokkolni tudták.

Még egy incidens zavarta meg a meccset, amikor Messihez futott be egy szurkoló:

A PSG az egy szerzett ponttal is magabiztosan vezeti a francia bajnokságot, tíz ponttal előzi a negyedik OM-t.