Visszalépett Wimbledontól a háromszoros Grand Slam-győztes teniszsztár

tennis Horizontal
Switzerland's Stan Wawrinka leaves after losing against Hungary's Marton Fucsovics in the men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 10, 2021. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Lábsérülése miatt a háromszoros Grand Slam-győztes Stanislas Wawrinka visszalépett a június 28-án rajtoló wimbledoni tenisztornától.

A BBC Sport megírta, hogy a korábbi világelső teniszező bal lábát az év elején operálták meg, emiatt a Roland Garroson sem tudott részt venni. Wawrinka a márciusi katari tornán lépett pályára utoljára, akkor a nyitókörben vereséget szenvedett Lloyd Harristől. A 36 éves svájci klasszis azóta nem indult ATP-versenyen.

Wawrinka nem indul Wimbledonban Forrás: AFP/William West

A június 28-án induló wimbledoni teniszbajnokság az egyetlen olyan Grand Slam-torna, amelyet Wawrinka még nem tudott megnyerni pályafutása során, legjobb eredménye kétszer is a negyeddöntő volt.

A jelenleg a világranglistán 24. játékos 2014-ben nyerte meg az Australian Opent, egy évvel később a Roland Garrost, majd 2016-ban a US Openen is ő lett a győztes.