Szurkolók százai ünnepelték az elitbe feljutott magyar jégkorong-válogatottat

Budapest, 2022. május 9. Az elitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott köszöntése a Budapest Parkban 2022. május 9-én. Az előző nap zárult ljubljanai divízió I/A tornán második helyezett együttes jövőre fennállása során harmadszor szerepelhet a legjobbak között. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Több száz szurkoló köszöntötte a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott tagjait és a szakmai stábot hétfőn a Budapest Parkban.

A vasárnap zárult ljubljanai divízió I/A tornán második helyezett együttes jövőre fennállása során harmadszor szerepelhet a legjobbak között. A rajongók kötetlenül beszélgethettek, fényképezkedhettek a hokisokkal, és a színpadon mindenki nagy tapsot kapott.

A csapat a szurkolókkal az elitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott köszöntésén a Budapest Parkban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A szlovéniai vb All Star-csapatába beválasztott Erdély Csanád elmondta: a felkészülés során játszott négy mérkőzésen nem volt igazán meggyőző a válogatott, de ő érezte, hogy sokkal több van benne, és lesz esély a feljutásra.

- fogalmazott a válogatott négy góllal, illetve öt ponttal legeredményesebb játékosa.

Sokan autogrammot kértek a játékosoktól Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A torna legjobb védőjének választott vb-újonc, a csíkszeredai születésű, a Gyergyói HK-ban szereplő Fejes Nándor nem gondolkodott előre a feljutásról.

- mondta a 23 éves hátvéd.

Terbócs István csatár az elitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott köszöntésén Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette: még élő szerződése van a Gyergyóval, úgy akar játszani, hogy a jövő évi elitvilágbajnokságon ott lehesssen.

- jegyezte meg Fejes.

A kapus Rajna Miklós - aki mind a négy találkozót végigvédte - hangsúlyozta, hogy kiharcolták a továbbjutást, de nagyon nehéz volt, mert mindegyik ellenfél más és más stílusban játszott.

- tette hozzá Rajna, aki a vb-n átlagban 2,25 gólt kapott és 92 százalékkal védett.