Vágólapra másolva!
Carlos Ortega, a Veszprém kézilabdacsapatának edzője szomorúan értékelt a Barcelona elleni BL-döntő lefújása után, de azért úgy gondolja, remek szezont futott a csapat, amely megtudhatta, hova kell eljutnia, ha a világ tetejére vágyik. A spanyol szakember nem kritizált, de elmondta, mivel volt elégedett és elégedetlen. 

Carlos Ortega a lefújás után még borzasztó csalódottnak tűnt, elsőként az Origo tudósítójával beszélt, és végtelenül csüggedten ismerte be, hogy egy jobb csapattól szenvedtek vereséget. "Egy döntőt elveszíteni mindig rossz, és nagyon sajnálom a fiúkat, mert nagyon keményen küzdöttek, de most ez sem volt elég" - mondta a kötelező tévéinterjúkra várva.

A sajtótájékoztató után már jobb kedve volt a veszprémiek spanyol edzőjének, aki idén már három sorozatban vezette bajnoki címig a csapatát. "Talán nem vagyok szerénytelen, ha azt mondom, fantasztikus szezonunk volt. Egy brutálisan erős csapattól kaptunk ki, de ebből is igyekszünk tanulni. Látjuk, hol kell fejlődnünk, miben kell előrelépnünk, hogy legyen esélyünk elkapni a Barcelonához hasonló erősségű csapatokat."

Holnap már szebbnek fog tűnni az ezüst Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

Ortega szerint kicsit a keretét is finomhangolni kell, mert a kispadról nem tudott olyan játékosokat beküldeni, akik képesek lettek volna egy ilyen forró meccsbe fordulatot hozni, a kezdőjátékosai pedig elfáradtak.

Nem is tudják, mekkora értékük van

"Néha még mindig úgy érzem, az emberek nincsenek tisztában vele, mekkora játékosegyéniség játszik a Veszprémben Nagy László személyében. Laci ma is hihetetlenül nagyot játszott, mindezt úgy, hogy a Kiel ellen is remekül kézilabdázott. Büszke vagyok rá, hogy a csapatomban tudhatom" - dicsérte csapata legjobbját Ortega.

A spanyol edző senkit nem akart kritizálni, de nem lehetett kikerülni a kérdést, hogy mi történt a szezon során egyenletesen kiemelkedően teljesítő Mikler Rolanddal. "Az én szememben nem lett rosszabb játékos Roland, továbbra is a világ egyik legjobb kapusának tartom. Először játszott ilyen hatalmas tornán, és a Final Four képes összenyomni valakit, aki még nem játszott ekkora csarnokban, ilyen nyomás alatt, ilyen érdeklődés mellett. Fontos mérföldkő volt ez Roland karrierjében, meggyőződésem, hogy épülésére szolgál majd."

Ez nem Mikler hétvégéje volt Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

A láthatóan roppant megviselt kapus csak annyit tudott kinyögni, „sajnálom, hogy nem tudtam hozzátenni a csapat teljesítményéhez”, ami helyből nem igaz, hiszen Mikler nélkül talán el sem jutott volna idáig a Veszprém.

Egy kicsit azért kritizált Ortega, megjegyezte, hogy

a kettes védőknél bőven van mit fejlődnie a csapatnak, mert sem Renato Sulic, sem Christian Zeitz nem úgy játszott, ahogy év közben megszokhattuk tőlük.

Ötvenhatból három

Gulyás Péter, a Nagy László mellett dicsérhető kevés játékos egyike azt emelte ki, hogy a Veszprém idén 53 mérkőzést játszott, és ebből mindössze hármat veszített el, és bár nem tette hozzá, a Barcelona elleni BL-döntő volt az egyetlen ezek közül, ami igazán számított.

Karabaticot nem sikerült megállítani Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

"Egy borzasztó erős csapattól kaptunk ki, amely végig kézben tartotta a mérkőzést. Hiába készültünk erre egész évben, sajnos a védekezésünk és a kapusteljesítményünk sem volt megfelelő. Nem ez volt életünk meccse, hiába tettünk meg mindent, több szempontból is alulmaradtunk a Barcelonával szemben" - ismerte be a mérkőzés legjobbja, Nagy László.

Az MKB-MVM Veszprém magyar bajnoki címet, Magyar Kupát és SEHA-liga címet szerzett idén, és csak egy hajszál választotta el attól, hogy minden sorozatban bajnok legyen, amiben elindult. Fonyó Károly elnök fogalmazta meg a célokat úgy, hogy abban minden benne volt: