Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapata a hivatalos közösségi csatornáin mutatta be versenyautóinak különleges fényezését, amellyel nekivág a hétvégi Miami Nagydíjnak.

A Ferrari már korábban bejelentette, hogy a Miami Nagydíjon különleges festéssel fog versenyezni, miután kiderült, hogy megállapodást kötött új főszponzorával, az amerikai techóriás céggel, a HP-val. Carlos Sainz és Charles Leclerc kék színű versenyruháiról már hamarabb lerántotta a leplet a Ferrari. A Miami hétvége előtt pedig most az olasz csapat bemutatta a fényezését, amelyre felkerült a kék szín árnyalata és az új főszponzor logója is. A szokásos tűzpiros szín megmaradt, így a kék árnyalata csak visszafogottan van jelen a Ferrari autóin: az első és hátsó szárnyak mellett a fejvédő keretre, az oldaldobozokra, a visszapillantó tükrökre, illetve a keréktárcsákra került fel. 

A kék festéssel egyébként az olasz istálló az amerikai piacon való debütálásának 70. évfordulóját szeretné ünnepelni. A Scuderia Ferrari történetében nem ismeretlen ez a színkombináció, ugyanis 60 évvel ezelőtt, az 1964-es Forma-1-es szezon utolsó két – amerikai és mexikói – versenyhétvégéjén is kékben, illetve fehérben versenyzett. A Ferrari emellett azt is bejelentette, hogy megállapodást kötött az amerikai techóriás céggel, a HP-val, amelynek ugyancsak kék-fehér színekből áll a logója, így az új fő szponzor érkezését is ezzel a marketing lépéssel igyekszik ünnepelni a csapat. 

Ferrari
Miamiban újra dobogós helyekkel ünnepelne a Ferrari
Fotó: AFP

A közelgő Miami Nagydíj emlékezetes marad csapatunk történetében, hiszen Floridában egy egyedi fényezéssel ünnepeljük örökségünket, újra használva két színt, amelyek a Ferrari történelmét képezik. Ráadásul azért is lesz nagyon különleges a verseny, mivel az új főszponzorunk érkezésével ez lesz az első

 – mondta a különleges festéssel kapcsolatban Frederic Vasseur csapatfőnök a Miami sprinthétvége előtt.

A legutóbbi futamon, Kínában Sainznak és Leclerc-nek sem sikerült dobogós helyen végeznie, így Miamiban mindenképp javítania szeretne a Ferrari.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.