Feloszlott a Megadeth

Vágólapra másolva!
Dave Mustaine, a Megadeth alapítója és frontembere bal karjának súlyos sérülésére hivatkozva 19 év működés után feloszlatta a veterán metálcsapatot.
Vágólapra másolva!

Egyelőre ismeretlen a sérülés oka, ami Mustaine bal karján található radiális ideget összenyomta, így teljesen képtelenné téve az együttesben gitárosként is részt vevő frontembert a játékra. A baleset januárban történt, amikor is az együttes éppen jól megérdemelt pihenőjét töltötte, miután a tavalyi évet végigkoncertezte.

Mustaine április harmadikán közleményben adta hírül a rajongóknak: nincs többé Megadeth.

"Az orvosaim azt mondják, legalább egy évig tart, amig annyira felépül a kezem, amennyire ez lehetséges, azt azonban nem lehet tudni, ez pontosan mit jelent. Keményen dolgozom az orvosaimmal és fizioterapeutáimmal a felépülésemen, és, ha Isten is segít, egy napon talán újra képes leszek gitározni.

Most úgy döntöttem, elhagyom a Megadethet, és megpróbálom magam hasznossá tenni a zenei élet olyan területein, ahol nem kell semmilyen hangszeren játszanom. Ezzel együtt szeretnék több időt tölteni a feleségemmel, Pammel, és a két gyermekemmel, Justisszal és Electrával" - írja Mustaine közleményében.

Mustaine 1983-ban alapította az együttest, miután alkoholizmusa ürügyén a Metallicából kihajították, ráadásul nem túl barátságos körülmények között. Nem titkolt célja is ez volt a Megadethszel: valamiféle ellenbandát alkotni a Metallicának.

Sikere persze messze elmaradt a nagy testvértől, azonban még így sem lebecsülendő: az 1992-es Countdown to Extinction album a Billboard listáján a második helyig kúszott fel. A következő album, a Youthanasia szintén eljutott az eladási listák legjobb helyiig.

Utolsó albumuk a The World Needs a Hero volt, ez a Billboard 16. helyén debütált. A Megadeth történetének egyetlen koncertalbumát éppen a múlt hónapban adta ki, Rude Awakening címmel.

A Megadeth 19 évet élt meg.


Korábban:
Távozott az elvonóról a Metallica énekese

Gyarapítsa gyűjteményét!
A Megadeth albumaival