Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
James Allison, a Mercedes technikai igazgatója elárulta, hogy szívesen látná a Forma-1-es csapatánál a Red Bulltól távozó Adrian Newey-t.

A Red Bull csodatervezője 2025 elején távozik a csapattól, ezzel pedig véget ér a hosszú és rendkívül sikeres együttműködése a Milton Keynes-i alakulattal. Newey távozásával sokan arra számítanak, hogy bezuhanhat a Red Bull dominanciája, a kihívók pedig azon fáradoznak, hogy magukhoz csábítsák a brit mérnökzsenit. 

F1 Grand Prix of Miami
Adrian Newey a pilótáknál is keresettebb lesz az F1-es piacon
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

A Mercedes vélhetően egyike azon csapatoknak, amelyek Newey megszerzésére pályáznak, különösen az után, hogy a brit mérnök a múlt héten arra utalt, hogy a Red Bulltól való távozása után még nem áll készen arra, hogy befejezze F1-es pályafutását.

James Allisont, a Mercedes technikai igazgatóját arról kérdezték, hogy lehetséges lenne-e Newey szerződtetése. 

Ez egy eléggé hipotetikus kérdés, de nem látom okát, hogy miért ne. Szerintem bármelyik csapatnál, amelyik Adriant figyeli, azon gondolnak, hogy hogyan szerezhetsz meg egy ilyen hatékony fickót és hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet

 - mondta Allison a Sky Sportsnak.

Newey-val kapcsolatban több csapatról lehet hallani, többek között a Ferrariról, az Aston Martinról és a Williamsről is, utóbbi csapattal Newey az 1990-es években bajnoki sikereket ért el.

„Adrian bármelyik csapat számára hasznos lehet. 

Ő egy legenda ebben a sportágban, nézzük meg, mit tett, nézzük meg, milyen sikereket ért el. Egyáltalán nem kétséges, hogy bármelyik csapathoz csatlakozna, azt gyorsabbá tenné. 

A csapatnak mindenképpen meg kellene szerveznie magát, hogy a legjobbat hozza ki egy ilyen együttműködésből. Mivel bármelyik csapatot gyorsabbá tenné, nincs kétségem afelől, hogy élénk piac lesz rá” – tette hozzá a Mercedes technikai igazgatója. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről