Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már az apokalipszis fenyeget: az atomfegyverekhez nyúltak az oroszok

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatáról szóló gyakorlat első szakasza a Déli Katonai Körzetben.
Vágólapra másolva!

A Déli Katonai Körzetben (SMD) Vlagyimir Putyin orosz elnök megbízásából a gyakorlat első szakasza a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és felhasználásának gyakorlati tesztelésével kezdődött. Az orosz védelmi minisztérium erről május 21-én számolt be.

Ebben a szakaszban a Déli Katonai Körzet rakétaalakulatainak állománya az Iskander hadműveleti-harcászati ​​rakétarendszer speciális lőszereinek beszerzésére, a hordozórakéták felszerelésére és a kijelölt pozícióterületen való rejtett előrenyomulásra összpontosít, valamint ​​harci kiképzést kapnak

– áll a Telegram csatorna üzenetében.

atomháború, Észak-Korea, nukleáris, rakéta
Képünk illusztráció!  (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) /

A minisztérium pontosította, hogy az orosz légierő légiközlekedési egységeinek személyzete gyakorolja a légi fegyverek speciális robbanófejeivel való felszerelését, beleértve a Kinzhal aeroballisztikus hiperszonikus rakétákat, valamint egyes járőrterületekre való repülést.

Kinzhal rakéta.
Kinzhal rakéta.
Fotó: USA TODAY / X

Korábban, május 6-án az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a Déli Katonai Körzet rakétaalakulatokkal fog gyakorlatokat tartani, és ebbe bevonja a haditengerészetet és a légiközlekedést. A képzés középpontjában a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítése és alkalmazása áll majd - írta az Iz.

Ezt követően, május 9-én Putyin közölte, hogy Oroszország és Fehéroroszország védelmi minisztériuma és vezérkara megkezdték a közös felkészülést a nem stratégiai nukleáris fegyvereket használó gyakorlatokra. Oroszország és Fehéroroszország az első gyakorlatot külön, míg a másodikat és a harmadikat közösen hajtják végre .

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről