Hornung Ágnes: Számos támogatás szolgálja a magyar családok anyagi biztonságát

Hornung, Ágnes, a, Kulturális, és, Innovációs, Minisztérium, családokért, felelős, államtitkára,
Hornung Ágnes
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Családháló Alapítvány díjátadó ünnepségét szombaton tartották Budapesten. Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár beszámolójában úgy fogalmazott, a kormány 2010-ben eldöntötte, hogy mindent a családok szolgálatába állít. A magyar kormány által bevezetett otthonteremtési programot Európa legnagyobb, legeredményesebb otthonteremtési programjának nevezte, és jelezte, számos más támogatás szolgálja a családok anyagi biztonságát.
Vágólapra másolva!

Hornung Ágnes szerint 2010-ben úgy döntött a kormány, hogy mindent a családok szolgálatába állít

Ezt a Családháló Alapítvány díjátadó ünnepségén mondta szombaton Budapesten a családokért felelős államtitkár, amiről az MTI számolt be.

Hornung Ágnes úgy fogalmazott, ahhoz, hogy minél többen minél több gyermeket vállaljanak, otthon, anyagi biztonság, szabadidő, illetve munka szükséges.

Mint mondta, Európa legnagyobb, legeredményesebb otthonteremtési programja a magyar kormány által bevezetett otthonteremtési program, amire a 2024-ben bevezetett csok plusz szerinte rátett egy lapáttal. 

Hozzátette, jó pár más támogatást vehetnek igénybe a családok. Ilyenek például a családi adókedvezmény és a csed 100 elnevezésű intézkedés, amivel a csecsemőgondozási díjat a korábbi bruttó kereset száz százalékára emelték.

Hornung Ágnes beszámolójában azt is kiemelte, hogy a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében is nagy előrelépés történt 2010 óta. Elmondta, a bölcsődei férőhelyek száma megduplázódott, 32 ezerről 65 ezerre emelkedett 2010-hez képest.

Ma minden család szabadon eldöntheti, hogy a szülő otthon szeretne lenni a gyermekével, vagy vissza szeretne térni a munka világába

- magyarázta.

Ha ezekkel az intézkedésekkel a kormány kiszámíthatóságot tud biztosítani, akkor jóval könnyebben érjük el azt a célt, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen.

"Az ehhez szükséges, folyamatosan bővülő eszközrendszert az elmúlt 13 év alatt dolgozta ki a kormány" - tette hozzá. 

Az államtitkár gratulált, egyben háláját fejezte ki a díjazottaknak.

Hornung, Ágnes, a, Kulturális, és, Innovációs, Minisztérium, családokért, felelős, államtitkára,
Fotó: MTI/Kovács Tamás / MTI/Kovács Tamás