Nem vicc: hamarosan elkészülhet a vegán tojás

nő nők oktatás egyetem
MODEL RELEASED. Student examining egg yolk in a laboratory.
Vágólapra másolva!
A tyúktojás lehető leghitelesebb vegán változatának kifejlesztésén dolgozik két francia biológushallgató, akik - számol be arról a Store Insider - közel járhatnak a sikeres befejezéshez.
Vágólapra másolva!

Philippine Soulères és Sheryline Thavisouk a párizsi Ecole de Biologie Industrielle egyik programja keretében vágott neki a projektnek.

Állítólag több mint 50 tesztreceptre és három évre volt szükségük ahhoz, hogy a fejlesztés a valódi tojás valamelyest felismerhető másává váljon.

A kísérletezgetések legnehezebb része az volt, hogy olyan replikát hozzanak létre, amelyből az eredeti tojás felhasználásával készült ételekhez hasonlókat lehet előállítani.

null

null

A vegánbarát változat végső receptjén akad még némi csiszolnivaló, de

a feltalálók szerint hüvelyes zöldségek az elsődleges komponensei.

Míg a versenytársak külön csak a tojás fehérjéjét vagy csak a sárgáját tudták reprodukálni, a francia duó egyidejűleg mind a két összetevőt előállította.

A Les Merveilloeufs nevű műtojások még saját héjat is kapnak, amelyet a feltalálók a lehető legökobarátabb módon igyekeznek megalkotni. Soulères és Thavisouk úgy döntöttek, megpróbálják pénzzé tenni az ötletüket, és ha minden jól megy, az innovációjuk belátható időn belül a szupermarketek polcairól is visszaköszön majd. Az alkotók már meg is kapták az ehhez szükséges induló támogatást egy inkubátorprogram keretében, amelyben sikeresen pályáztak finanszírozásra.