A Honda nem számít sikerre a szezonnyitón

Vágólapra másolva!
A Hondánál bíznak benne, hogy a maximumot fogják tudni nyújtani a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó futamon, noha a vezetőség bevallotta, nem számít áttörő sikerre az Ausztrál Nagydíjon.
Vágólapra másolva!

A japán alakulat új autója, az RA107-es eddig nem teljesített valami fényesen a téli teszteken, és a csapat vezetősége korábban már megerősítette, a szezon második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjon egy felfrissített aerodinamikai csomaggal állnak rajthoz, hogy hozni tudják a tőlük elvárható eredményeket.

A csapatnak azonban addig mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy jelenlegi csomagjából kihozza a maximumot. "Magasra helyeztük a mércét, hiszen ez lesz már a második évünk tiszta Hondaként. Mindig izgatottan várja az ember a szezon kezdetét, ami idén sincs másképp" - mondta a brackley-i bázisú gárda rangidős technikai igazgatója, Shuhei Nakamoto.

"Már a legutóbbi bahreini teszteken sikerült fejlődést elérnünk, viszont még rengeteget kell dolgoznunk, hogy elérjük azt a szintet, ahol lenni szeretnénk. Eddig minden jel arra utal, hogy a versenyen jobban fogunk majd szerepelni, mint az időmérő edzésen. Azonban mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy kihozzuk a maximumot versenygépeinkből már az első versenyen. Keményen dolgozunk azon is, hogy egy módosított, minden tekintetben jobb aerodinamikai csomaggal állhassunk elő a szezon második versenyének helyet adó Szepangban."

A Honda brazil versenyzője, Rubens Barrichello is úgy gondolja, hogy elég erőforrásuk van ahhoz, hogy javítsanak teljesítményükön az idei évben. "Rengeteget fejlődtünk a téli tesztek alatt, már sokkal jobb az autónk, mint a bemutató napján. Biztos vagyok benne, hogy a Honda képes lesz megoldani a problémákat, és idővel fel tudjunk majd venni a versenyt legnagyobb riválisainkkal" - mondta Barrichello.