A Williams elégedett az FW29-cel

Vágólapra másolva!
A Williams vezetősége és versenyzői teljes mértékben meg vannak elégedve a csapat múlt héten bemutatott vadonatúj autójával, amely az eheti teszteken eddig remekül teljesített, és megbízhatóságával sem voltak problémák.
Vágólapra másolva!

Alexander Wurz és Nico Rosberg a héten élesben is kipróbálhatta az FW29-es versenygépet a spanyolországi Jerezben. A Williams duóját semmi nemű technikai meghibásodás sem hátráltatta, és az új, Toyota motorral hajtott modell rendre jól teljesített.

Bár a vezetőség és a pilóták tisztában vannak azzal, hogy még korai lenne bármit is mondani az új autóval kapcsolatban, a gárda technikai igazgatója, Sam Michael mégis pozitívan nyilatkozott és elmondta, optimistán várja az idei évet.

"Remekül kezdtünk" - mondta az ausztrál szakember az Autosportnak adott nyilatkozatában. "A kezdeti benyomásaink jók. Mint minden új autó esetében, most is a rendszerellenőrzéssel, illetve az elektronikai problémák orvoslásával foglalkoztunk, és az eddigi visszajelzések pozitívak voltak. Jók az alapjaink, amikre nyugodtan lehet építeni."

A csapat osztrák versenyzője, Alexander Wurz a következőkkel folytatta: "Remekül kezdtünk. Már az első nap sikerült kiismernem az új autót, ám a második tesztnap nem volt szerencsém, mert a sok piros zászló miatt nem tudtam annyi kört megtenni, amennyit szerettem volna."

"Azonban, ahogy azt már a bemutatón is mondtam, idén tizedmásodpercek fognak dönteni. Viszont a köridők nagyban függnek attól, mikor mész ki a pályára, milyen akkor az aszfalt állapota, illetve van-e forgalom előtted. Minden apróság komoly súllyal esik a latba. Azonban az új autó egyensúlya eddig tökéletes, így abszolút optimistán várom az idei évet."